Suomalaiset: Tällaiset ovat täydelliset kesäkengät

Toiset viihtyvät sandaaleissa niin töissä kuin vapaa-ajallakin kun toiset eivät vaihda tennareitaan, vaikka olisi kuinka kova helle. Millä perusteella suomalaiset valitsevat kesäkenkänsä?

AVA kysyi lukijoiltaan, millaiset ovat täydelliset kesäkengät. Selvisi, että mukavuuden ja ilmavuuden lisäksi maanläheisissä sävyissä viihtyvät suomalaiset pitävät erityisen paljon värikkäistä kesäkengistä.

"Parhaat kesäkengät ovat ennen kaikkea kevyet, eivät hiosta tai paina mistään. Pidän paljon ballerinoja kesäisin töissä ollessani, mutta flip-flopit vaihtuvat heti, kun pääsen lomalle! Kumpparit ovat parhaat marjastus- tai sienestyskengät."

"Rennot, persoonalliset ja helposti jalkaan ja jalasta pois sujahtavat. Kuumalla säällä kaipaa rentoutta ja hengittävyyttä kengiltä, kuten myös nopeuttakin, kun kulkee paljon ulko- ja sisätilan välillä sekä rannalla ym., jossa tulee heitettyä kengät pois. "

"Jalalle mukavat sandaalit, joissa varpaita voi heiluttaa kesätuulessa!"

"Jalkapohjaa hyväilevät ja ilmavat kengät, jotka ovat myös kauniit silmille! Kenkien on oltava kävelyyn sopivat, ettei ala heti jalkoja särkeä tuskallisesti asfaltilla muutaman askeleen jälkeen. Kesähelteillä kengät muuttuvat pikkupätseiksi jaloille, jos ne eivät ole ilmavat. Sekä kenkien materiaalin oltava sellainen, ettei hiertymiä tule helpolla."

"Parhaat kesäkengät ovat sellaiset, jotka ovat nopeasti laitettavissa jalkaan, eivät hiosta tai hankaa, ja ovat muutenkin miellyttävät jalassa, sekä sopivat kesäisen mekon tai ihan vain shortsien kanssa puettavaksi. Plussaa sellaisille kengille jotka sopivat sekä biitsille että kaupungille!"

"Mielestäni parhaat kengät ovat sellaiset mitkä tuntuvat jalassa mukavilta ja lähes huomaamattomilta. Mukavat kengät eivät myöskään hierrä mistään kohdista ja niissä on kevyt askeltaa."

"Kauniit, keveät tai sitten todella värikylläiset katseenvangitsijat. Mukavuus ja hiertämättömyys kunniaan kuumalla kelillä! Mukavissa kengissä voivat olla korkeakorkoisetkin!"

"Värikkäät, värikkäät ja värikkäät! Kesän aikana rakastan värejä, mitä kirkkaammat sen paremmat. Kesällä kenkien kuuluu olla kevyet ja hengittävät. Inhottavaa jos jalat hikoavat ja kengät hankaavat."

"Hyvin istuvat hieman korkoa ja viileät, ja todella värikkäät, ja mikä parasta kenkien pitäisi sopia joka mekon kanssa rannalle, terassille, ja muihinkin juhliin."

"Parhaat kesäkengät ovat tietenkin omaan tyyliini sopivat, kevyet, värikkäät ja mahdollisimman monikäyttöiset eli ne sopivat erilaisten vaatteiden kanssa ja niitä voi käyttää monenlaisissa tilanteissa. Lisäksi kenkien tulee olla mukavat jalassa ja tukea jalkaa, koska kukaan ei tykkää vesikelloista jalanpohjissa, varsinkaan kesällä!"

"Laadukkaat – ehdottomasti. Sellaiset joilla on itsevarma olo kävellä sekä näyttävät tietysti hyvältä tai mielenkiintoisilta ulkoapäin. Kesäkengät täytyy myös olla värikkäät ja huolettomat, sillä kesällä on lupa pukeutua miten tahansa. Kesäkengät täytyy myös ehdottomasti olla viileät tai sellaiset, joissa kulkee ilma."

"Matalat ja mukavat: sellaiset, ettei tarvitse murehtia jalkojaan vaan niillä voi kevyesti kävellä ja nauttia kesästä! Ja koska talvi menee mustissa vaatteissa ja kengissä, kesällä kengissä saa olla väriä!"

"Sopivan kokoiset, lestiltään hyvät, materiaali miellyttävä, ei hiostavaa ja omaan jalkaan kuin juuri tehdyt. Eivät saa puristaa mistään, miellyttävä käyttää ja kävellä."

"Ehdottomasti kengät, jotka ovat mukavat jalassa. Hieno ulkoilme on myös melko tärkeä. Kesäkengät pitää olla helpot viskaista pois jalasta, jos haluaa paljain jaloin tassutella,"

"Mukavat jalassa, jotka eivät hankaa, vaikka kuumuudessa jalat tulisivatkin nihkeäksi eli ilmavat myöskin. Mukavat ja tukevat jalassa, että pystyisi kävelemään pitkiäkin matkoja."

"Pehmeät, koska kesällä tulee käveltyä paljon erilaisissa maastoissa. Helppo laittaa jalkaan, koska kesällä on jatkuvasti menoa johonkin suuntaan. Helppo pestä; kesällä jalat hikoavat enemmän. Rennot ja siistit ulkonäöltään, koska kesällä saa heittää vapaalle oikein kunnolla."

"Avonaiset sandaalit, joissa ei heti jalat hikoa ja varpaat saavat vähän aurinkoa. Parhaat kengät ovat niin hyvät, että haluat laittaa ne jalkaasi aina. Siksi niitä pitäisi pystyä käyttämään mahdollisimman monessa eri paikassa, monen asun kanssa ja eri maastoissa (kaupungilla, rannalla..)"

"Kevyet ja mukavat jalkaan. Kestävät. Kuka haluaa ostaa huonoja kenkiä, jotka eivät kestä? Eiköhän se ole se perus idea. Ainut mikä äärettömästi harmittaa, ettei naisten kenkiä tuppaa saamaan isoissa koissa ja jos sattuu löytymään, ne ovat mummo-kenkiä. Eipä tee mieli hirveesti jalkaansa laittaa. Suomessa on liian vähän isoja kokoja, vaikka nykyään jo nuorilla on yli 40 koon jalkaa."

"Kengät, jotka saa nopeasti jalkaan, eivät hierrä ja jalka hikoa ja niitä voi käyttää niin arkena kuin juhlassakin niin mekon kuin housujenkin kanssa. Suosin kesällä myös paljon paljain varpain kävelemistä, sillä jalat tykkäävät siitä saavat hierontaa ja jalan pikkulihaksia tulee käytettyä. Seisomme päivittäin jalkojemme päällä, joten jalkojen hyvinvointi on tärkeää."

Vastaukset kerättiin Crocs-arvonnasta, johon vastanneiden kesken arvottiin kesän uutuussandaaleja.

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Lisää asiaa tyylistä AVAn Muotitietoinen-sarjassa:

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja