Suomalaiset innostuivat mökkeilystä koronasyksynä, ulkomaanmatkailu hyytyi lähes kokonaan – näihin kohteisiin kuitenkin uskaltauduttiin

3:13
Miten matkailu- ja ravintola-ala selviää koronakurimuksen? Politiikan toimittaja arvioi MTV Uutiset Livessä.

Suomalaisten matkailu keskittyi kotimaan mökkeilyyn koronasyksynä 2020. Asia käy ilmi Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Yöpymisten määrä omilla mökeillä kaksinkertaistui, ja myös vuokramökkiyöpymisiä oli runsaasti edellisvuotta enemmän syys-joulukuussa.

Hotellilomailu ei ollut suosiossa

Hotellilomailu kotimaassa ei ollut niin suosittua. Hotelleissa vietetyistä syysöistä poistui noin viidennes edellisvuoden syyskauteen verrattuna.

Yhteensä suomalaiset tekivät kotimaassa syksyllä 7,3 miljoonaa yöpymisen sisältänyttä vapaa-ajanmatkaa. Ilmaismajoitusmatkoja näistä oli 5,4 miljoonaa.

Ulkomaanmatkailu lähes pysähtyi. Ulkomaille tehtiin syksyllä vain noin 300 000 vapaa-ajanmatkaa, joista yöpymisen kohdemaassa sisältäneitä matkoja oli vajaat 200 000.

Pohjois-Suomi houkutteli

Suosituimmat matkakohteet kotimaassa sijaitsivat Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla. Pohjois-Suomen matkakohteet houkuttivat syystalvella enemmän kuin eteläisen Suomen Uusimaa ja Varsinais-Suomi.Lokakuu oli kotimaassa syyskauden suosituin matkustuskuukausi.

Viro oli yksi koronavuoden ulkomaan suosikeista

Vapaa-ajan ulkomaille suuntautuneen matkailun kannalta hieman vapaamman kesän jälkeen matkailu Suomen ulkopuolelle hyytyi lähes kokonaan. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna syys-joulukuussa tehtiin vain runsas kymmenes edellisvuoden matkamääriin verrattuna.

Koko vuoden 2020 ennakkotiedoista ilmenee, että suomalaiset tekivät ulkomaille 2,4 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa. Matkoista 1,8 miljoonaa oli vapaa-ajanmatkoja, joissa yövyttiin kohdemaassa.

Vuonna 2020 suosituimpia vapaa-ajan matkakohteita ulkomailla olivat suomalaisille Viro, Ruotsi ja Espanja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja