Video: Suomalaisella hulluudella ei ole rajoja – ovatko nämä erikoisimmat saunat?

Suomi, tuhansien saunojen ja ideoiden luvattu maa. Maa, missä vain mielikuvitus on rajana, eikä sekään aina.

Suomalaiset ovat saunahullua kansaa, sen tietävät kaikki. Melkein joka niemessä ja notkelmassa nököttää sauna, ja jos ei omaa rantaa ole, rakentavat suomalaiset saunan vaikka komeroon, farmariladaan, tai puimuriin – oikeastaan ihan mihin vaan!

Onko sinulla tai tiedätkö omalaatuisen saunan, jollaista ei taatusti löydy keneltäkään muulta? Paljasta se meille alla olevalla lomakkeella! 

Katsaus menneeseen

Yllä oleva video on kuvattu Teuvalla siirrettävien sanojen kokoontumisajoissa, jossa nähtiin toinen toistaan ihmeellisempiä saunoja. Kymmenen Uutiset 8.5.2006.

Miltä tuntuisi ajella ensin päivä pellolla, kytkeä peräkärry traktorin perään ja ajaa sillä suoraan järveen päivän päätteeksi? Sekin on nähtävästi ollut mahdollista! Tutustu kajaanilaisen Reijo Kuljun kelluvaan traktoriin, joka nähtiin Kymmenen Uutisissa 17.1.2006

Entä miltä tuntuisi saunoa Alpo Piispasen nosturisaunassa, joka on ainoa laatuaan maailmassa? Kymmenen Uutiset 21.5.2013.

30 vuotta sitten teekkarien tavoitteena oli tehdä maailman ennätys ja pitää sauna kuumana kolmen viikon ajan. Kymmenen Uutiset 29.9.1988. Kerro meille, jos tiedät miten siinä kävi!

Ja vähän uudempaa

Katso myös, kuinka Helsingin Sompasaaren kärjessä saunotaan.

Suomalaiset partiolaiset veivät palan kauneinta kulttuuriamme Japaniin suurleirille. Miten maistuu saunominen nousevan auringon maassa?

Lähetä meille kuva erikoisesta saunasta alla olevalla lomakkeella. Koostamme kuvista katselmuksen suomalaiseen sielunmaisemaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja