Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suomalainen ruoka onkin Välimeren ruokaa terveellisempää

Kuva: Lehtikuva
Kuva: LehtikuvaLehtikuva
Julkaistu 10.11.2009 12:20(Päivitetty 10.11.2009 12:20)

Asiantuntijan mukaan Välimeren maiden ruokakulttuurin terveellisyys on enää myytti. Perinteinen suomalainen ruoka on ravitsemuksellisesti parempaa.

Ruokatieto.fi kertoo, että erikoistutkija Iris Erlundin mukaan Välimeren maissa ei syödä sen terveellisemmin kuin muuallakaan.

Kuva: Lehtikuva
Kuva: LehtikuvaLehtikuva

– Paljon kasviksia ja täysjyväviljaa sisältävä ruokavalio oli Välimeren maissa yleinen vielä 1950-luvulla, mutta nykyään siellä syödään huomattavasti epäterveellisemmin, tutkija kertoo.

– Välimerellisen ruokakulttuurin terveellisyys on osittain enää pelkkä myytti.

Rypsiöljy hakkaa oliiviöljyn

Suomessa on samantapainen ruokakulttuuri kuin muissakin Pohjoismaissa. Siihen kuuluu täysjyväviljaa, kalaa ja marjoja.

Kuva: LehtikuvaKuva: LehtikuvaLehtikuva

– Esimerkiksi suomalaisten paljon käyttämän rypsiöljyn rasvakoostumus on paljon parempi kuin oliiviöljyn. Vähärasvaisia ja vähäsokerisia tuotteita on tarjolla paljon, ja niitä käytetään enemmän kuin muualla. Myös vihannesten ja hedelmien valikoima on hyvä ympäri vuoden, Erlund sanoo.

Tutkijan mukaan pohjoismaisesta ruokakulttuurista voisi tulla trendikästä myös muualla maailmassa.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tästä terveysseikasta matkailijoiden olisi hyvä olla tietoinen: "Kukaan ei tiedä kantavansa sitä"Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listastaTämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alustaOmistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:39
    Lääketiede

    Tästä terveysseikasta matkailijoiden olisi hyvä olla tietoinen: "Kukaan ei tiedä kantavansa sitä"

  • 06:55
    Ravitsemus

    Syötkö tarpeeksi terveellisesti? Tarkista ravitsemusterapeutin listasta

  • Eilen18:58
    Sähköautot

    Tämä on sähköautojen "Akilleen kantapää" talvisin – "Tulee aika monelle yllätyksenä"

  • Eilen16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • Eilen14:47
    Romutuspalkkio

    Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alusta