Mainos

Suomalainen megahitti: Vihaisilla linnuilla ampuminen rikkoo ennätyksiä

Suomalaisesta Angry Birds -mobiilipelistä on noussut todellinen ilmiö pelimaailmassa. Kosketusnäyttölaitteilla pelattava humoristisen kepeä "linturitsa"-peli koukuttaa helposti pelaajia kaikista ikäluokista. Pelissä ammutaan linnuilla pahoja possuja, jotka ovat erilaisten rakenteiden suojassa piilossa.

Pari päivää sitten pelistä julkaistiin mainosrahoitteinen täysversio ilmaiseksi Android-käyttöjärjestelmälle. Aiemmin pelistä on ollut saatavilla kevyempi lite-testiversio.

Android-käyttöjärjestelmään keskittyvä Phandroid-sivusto kertoo, että suomalaisen Rovio Mobile -yhtiön kehittämää peliä ladattiin Android-julkaisun jälkeen peräti miljoona kertaa yhden päivän aikana.

Ryntäys oli niin suuri, että peliä jakaneen GetJar-sovelluskaupan palvelimet kaatuivat. Phandroid-sivustolla todetaan, että GetJarin palvelimien kaatumiseen tarvitaan todella paljon verkkoliikennettä. Myös rovio.com-sivuston kerrotaan kaatuneen ryntäyksessä. Pelin saa ladattua nyt myös Android Market -sovelluskaupan kautta.

Phandroidin mukaan kyseessä on varmasti Androidin latausennätys näin lyhyessä ajassa.

Angry Birds on ollut suosittu myös iPhonella, johon pelistä on saatavilla maksullinen täysversio ilman mainoksia. Nokian Ovi Store -kaupassa peli on myös saatavilla maksullisena versiona. Kaiken kaikkiaan Angry Birdsiä on ladattu jo useisiin miljooniin eri laitteisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.