Suomalainen megahitti: Vihaisilla linnuilla ampuminen rikkoo ennätyksiä

Suomalaisesta Angry Birds -mobiilipelistä on noussut todellinen ilmiö pelimaailmassa. Kosketusnäyttölaitteilla pelattava humoristisen kepeä "linturitsa"-peli koukuttaa helposti pelaajia kaikista ikäluokista. Pelissä ammutaan linnuilla pahoja possuja, jotka ovat erilaisten rakenteiden suojassa piilossa.

Pari päivää sitten pelistä julkaistiin mainosrahoitteinen täysversio ilmaiseksi Android-käyttöjärjestelmälle. Aiemmin pelistä on ollut saatavilla kevyempi lite-testiversio.

Android-käyttöjärjestelmään keskittyvä Phandroid-sivusto kertoo, että suomalaisen Rovio Mobile -yhtiön kehittämää peliä ladattiin Android-julkaisun jälkeen peräti miljoona kertaa yhden päivän aikana.

Ryntäys oli niin suuri, että peliä jakaneen GetJar-sovelluskaupan palvelimet kaatuivat. Phandroid-sivustolla todetaan, että GetJarin palvelimien kaatumiseen tarvitaan todella paljon verkkoliikennettä. Myös rovio.com-sivuston kerrotaan kaatuneen ryntäyksessä. Pelin saa ladattua nyt myös Android Market -sovelluskaupan kautta.

Phandroidin mukaan kyseessä on varmasti Androidin latausennätys näin lyhyessä ajassa.

Angry Birds on ollut suosittu myös iPhonella, johon pelistä on saatavilla maksullinen täysversio ilman mainoksia. Nokian Ovi Store -kaupassa peli on myös saatavilla maksullisena versiona. Kaiken kaikkiaan Angry Birdsiä on ladattu jo useisiin miljooniin eri laitteisiin.

Lue myös:

    Uusimmat