Mainos

Sukupuoliyhteys 10-vuotiaan kanssa ei ollut raiskaus – KKO ei myöntänyt valituslupaa

0:36

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa asiassa, jossa 10-vuotiasta tyttöä hyväksikäyttäneelle miehelle vaadittiin törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi rangaistusta myös törkeästä raiskauksesta.

Poliisin tietoon tulee vuosittain noin tuhat lapsen hyväksikäyttötapausta. Katso yltä video aiheesta.

Aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus tuomitsivat 23-vuotiaan Juusuf Muhamed Abbudin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Mies oli ollut sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan lapsen kanssa ja viestitellyt tämän kanssa seksuaalisista asioista syksyllä 2016. Sukupuoliyhteys tapahtui aution kerrostalon pihalla pienellä paikkakunnalla Pirkanmaalla.

Kummatkin oikeusasteet hylkäsivät syytteen törkeästä raiskauksesta, sillä oikeuden mukaan näyttöä ei ollut siitä, että sukupuoliyhteys olisi tehty väkivaltaa käyttäen tai että lapsi olisi ollut pelkotilassa tai muuten avuttomassa tilassa.

Oikeusasteet linjasivat, että tapauksessa jäi näyttämättä, että sukupuoliyhteys olisi tapahtunut vastoin alakouluikäisen uhrin tahtoa. Tämä on herättänyt runsaasti keskustelua siitä, voiko pieni lapsi ylipäätään kyetä muodostamaan asiassa omaa tahtoaan.

Asianomistaja haki asiassa valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Koska valituslupaa ei myönnetty, hovioikeuden tuomio jää pysyväksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja