Mainos

Suksilla kylpylään ja monitoimihalliin

Lapin hiihtokeskukset taistelevat matkailijoista kiivaasti Euroopan kehnon taloustilanteen keskellä. Hienot laskettelumäet ovat vain yksi matkailuvaltti.

Taloustilanne on vaikuttanut erityisesti brittituristien ja kotimaisten yritysvieraiden määrään, joten uusien matkailijoiden houkuttelemiseksi pitää olla koko ajan uusia keinoja.

— Tämä on oikeastaan neljäs sesonki, kun maailman taloudellinen tilanne ei ole paras mahdollinen. Ihan hyvin koko Lappi on tästä kuitenkin selvinnyt ja nyt näyttää taas positiivisemmalta. Kysyntä on vuodenvaihteen jälkeen lähtenyt kasvuun, sanoo Levin matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä.

Nykyään laskettelukeskuksissa pitää olla tarjontaa moneen makuun.

— Emme kilpavarustele itseämme mitenkään kateellisina toisten hiihtokeskusten kanssa, mutta jos joku tekee jotain hyvin, niin yritämme tietenkin aina ottaa mallia, Töyrylä sanoo.

Tarjontaa Leviltä on kylpylöistä, kuntosaleista, erilaisista kaupoista, elokuvateattereista ja keilailusta lähtien. Tulevaisuudessa tarjonta laajenee entisestään. Levillä on jo valmiina 50 000 neliön jatkorakennussuunnitelma. Uusia vuodepaikkoja siihen tulee 3000.

Ylläskin laajenee

Myös naapuritunturilla Ylläksellä tehdään kasvun eteen töitä. Iso-Ylläksen alueelle tehty kehittämissuunnitelma sisältää yli 8 000 uuden vuodepaikan lisäksi kyläkeskuksen toreineen ja liiketiloineen.

Suunnitelmassa on rakentaa alueelle muun muassa golfklubi, wellness-hotelli, kylpylähotelli, monitoimihalli ja tapahtumapuisto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.