Sukellusveneturma: Kim Wallin ystäviltä koskettava muistovideo – "Olit peloton taiteilija ja tarinankertoja"

Tanskalaiskeksijä Peter Madsenin sukellusveneessä kuolleen Kim Wallin ystävät ovat koostaneet muistovideon ruotsalaistoimittajasta. Video julkaistiin tänään Tanskan TV2-kanavan Facebook-sivuilla.

– Kim, todella toivon, että voisin kertoa tämän sinulle savukkeen ja viinilasin äärellä, ensimmäinen ystävistä kommentoi.

Kim Wallia kuvaillaan videolla taiteilijaksi ja tarinankertojaksi.

– Hän vaikutti olevan täysin peloton menemään tuntemattomille ja kartoittamattomille alueille, toinen ystävistä jatkaa.

Wall, 30, työskenteli freelancetoimittajana, ja hänen juttujaan esimerkiksi Ugandasta ja Haitista julkaistiin The Guardianissa, New York Timesissä, Time- ja Harper's -lehdissä sekä Vicen ja Slaten mediakanavilla.

Hän oli työtehtävissä myös Madsenin sukellusveneellä Kööpenhaminan edustalla. Veneen uutisoitiin aluksi uponneen ja ruotsalaistoimittajan kadonneen. Myöhemmin vedestä löytyi kädetön ja jalaton ruumis, joka dna-testeissä paljastui Kim Walliksi.

Madsenin epäillään murhanneen toimittajan sukellusveneessään. Tämän jälkeen hänen epäillään paloitelleen ruumiin ja heittäneen osat mereen. Madsen kertoi murhaoikeudenkäynnissä Kööpenhaminan alioikeudessa tiistaina, että Wall kuoli, kun painava luukku putosi auki ja osui Walliin sukellusveneen noustessa pintaan.

Madsen on sanonut "haudanneensa" Wallin onnettomuuden jälkeen mereen. Madsen väitti tiistaina oikeudessa, että Wallin ruumis oli kokonainen silloin kun Madsen heitti sen mereen.

Oikeus päätti, että Madsen pysyy vangittuna epäiltynä Wallin murhasta. Oikeus jatkoi Madsenin vangitsemista neljällä viikolla syyttäjän vaatimuksen mukaisesti.

0:27

2:05

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja