Sukeltaja kiidätettiin helikopterilla sairaalaan Saaristomerellä – liian nopea pintaan nousu aiheutti hätätilanteen

Saaristomerellä on tapahtunut sukellusonnettomuus, tiedottaa Länsi-Suomen merivartiosto.

– Hätätilanne. Useita yksiköitä matkalla kohteeseen. Potilas evakuoitu mereltä saareen josta jatkokuljetus hoitoon, merivartiosto tiedottaa.

Merivartiostota kerrotaan MTV Uutisille, että tapaus sattui Jurmon saaren itäpuolella. Syystä tai toisesta sukellusseurueen jäsen oli noussut syvähköstä kohteesta pintaan liian nopeasti. Seurauksena oli sukeltajantautina tunnettuja paineen aiheuttamia oireita, jotka voivat hengenvaarallisia.

Tässä vaiheessa viranomaisille ei ollut tietoa, minkä takia sukeltaja nousi pintaan niin nopeasti, että oireita pääsi syntymään.

Puheluhetkellä ennen puoli kahta sukeltajaa kuljetettiin helikopterissa kohti Turun yliopistollista keskussairaalaa, jotta hänet saataisiin mahdollisimman nopeasti painekammioon, jossa painetta hiljalleen laskemalla oireilta vältytään. Puoli kahdelta Merivartiosto tiedotti, että potilas on saatu kuljetettua sairaalaan.

Merivartioston mukaan Jurmon saaren itäpuolella on useita tunnettuja sukelluskohteita, mutta heidän tiedossaan ei ole missä seurue oli sukeltamassa.

Juttua päivitetty 27.5. kello 13.32: Potilas saatiin kuljetettua sairaalaan.

Lue myös:

    Uusimmat