Mainos

STS-Pankin johdolle miljoonatuomiot

Korkein oikeus (KKO) on antanut tuomionsa STS-pankin entistä johtoa vastaan ajetuissa vahingonkorvausjutuissa. KKO tuomitsi useiden miljoonien vahingonkorvauksiin pankin entisen pääjohtajan Ulf Sundqvistin ja hallituksen jäsenet Kenneth Degertin ja Kosti Kyhälän.

Entinen pääjohtaja Ulf Sundqvist tuomittiin maksamaan pankille yhteensä yhdeksän miljoonaa markkaa korvauksia huolimattomasta luotonannosta. Todellinen korvaus on kuitenkin huomattavasti suurempi, sillä summasta joutuu maksamaan 16 prosentin korkoa alkaen tammikuusta 1994.

Sundqvistin maksuosuudeksi lasketaan koko korvaussumma, mutta koska tuomitut ovat yhteisvastuullisia, rahoja voidaan periä kultakin kolmesta tuomitusta. Degerthiltä voidaan kuitenkin periä enintään viisi ja Kyhälältä kaksi miljoonaa markkaa.

Sundqvist, Degert ja Kyhälä olivat hakeneet muutosta Helsingin hovioikeuden antamiin tuomioihin sekä nk. Wayup-yhtiön että Sandnäs-ryhmän jutuissa.

KKO ei pitänyt huolimatonta luotonantoa luonteeltaan törkeänä ja alensi hovioikeuden aiemmin langettamia tuomioita useilla miljoonilla. KKO huomioi korvaussummaa alentaessaan, että korko nostaa summaa jo muutenkin tuntuvasti.

KKO hylkäsi hallituksen varajäsentä Lasse Wahlroosia vastaan esitetyt korvausvaatimukset.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.