Tv-kokkina tunnettu Paul Svensson ja Hartwall Novelle loihtivat yhdessä hyvän olon aamun aakkoset Helsingissä huhtikuussa tapahtumakeittiö Kuurassa.
Kovaa työtahtia ylläpitävä ruotsalaiskokki luottaa ruokafilosofiassaan tuoreisiin, laadukkaisiin raaka-aineisiin ja yksinkertaisuuden vaalimiseen. Täydellinen brunssi syntyy hänen mielestään raikkaasta ja kevyestä kokonaisuudesta:
– Brunssihan on sekoitus aamiaista ja lounasta. Kokonaisuuden tulee olla raikas ja kevyt, jotta päivä lähtee energisesti käyntiin. Liian rasvainen ja raskas tarjoilu tekee olon uneliaaksi ja ähkyksi. Taika onkin maukkaissa annoksissa, jotka tyydyttävät nälän, Svensson kertoo.
– Halusimme valmistaa hyvän olon brunssille apukokkini Christopherin kanssa suomalaisista raaka-aineista kokonaisuuden, jossa on elementtejä sekä aamiaisesta että lounaasta. Aloitimme suunnittelun pienistä yksityiskohdista. Halusimme tehdä jotain leivästä ja luonnollisesti jonkinlainen jugurttiannos sopii aamupäivään. Näin syntyi herkkutattibrioche kinkulla ja tuorejuustolla. Lempimakuyhdistelmästäni raparperi-lakritsasta syntyi sen sijaan jugurttiannos, Svensson kertoo.

