Strömsö-kokki Paul Svenssonin herkulliset brunssireseptit

Tv-kokkina tunnettu Paul Svensson ja Hartwall Novelle loihtivat yhdessä hyvän olon aamun aakkoset Helsingissä huhtikuussa tapahtumakeittiö Kuurassa.

Kovaa työtahtia ylläpitävä ruotsalaiskokki luottaa ruokafilosofiassaan tuoreisiin, laadukkaisiin raaka-aineisiin ja yksinkertaisuuden vaalimiseen. Täydellinen brunssi syntyy hänen mielestään raikkaasta ja kevyestä kokonaisuudesta:

– Brunssihan on sekoitus aamiaista ja lounasta. Kokonaisuuden tulee olla raikas ja kevyt, jotta päivä lähtee energisesti käyntiin. Liian rasvainen ja raskas tarjoilu tekee olon uneliaaksi ja ähkyksi. Taika onkin maukkaissa annoksissa, jotka tyydyttävät nälän, Svensson kertoo.

– Halusimme valmistaa hyvän olon brunssille apukokkini Christopherin kanssa suomalaisista raaka-aineista kokonaisuuden, jossa on elementtejä sekä aamiaisesta että lounaasta. Aloitimme suunnittelun pienistä yksityiskohdista. Halusimme tehdä jotain leivästä ja luonnollisesti jonkinlainen jugurttiannos sopii aamupäivään. Näin syntyi herkkutattibrioche kinkulla ja tuorejuustolla. Lempimakuyhdistelmästäni raparperi-lakritsasta syntyi sen sijaan jugurttiannos, Svensson kertoo.

Kevyeen starttiin kuuluu luonnollisesti myös smoothie, jonka Svensson loihti fenkolista, raparperista ja jugurtista.

– Pääruoka-ajatuksella halusimme tarjota kalaa. Itse suosin kalan tarjoilemista kylmänä lounasaikaan, joten loihdimme fenkolisalaatin sitruunalla marinoidulla sillillä ja kevyesti paistettua lohta kaviaarilla ja piparjuurella.

Makunystyröitä hellivistä annoksista paistoi yksinkertaisuuden kauneus, mikä sopii Svenssonin ajatusmaailmaan ruuasta:

– Mielenkiintoisinta on mielestäni loihtia kokonainen annos käyttämällä vain yhtä kasvista eri muodossa. Esimerkiksi fenkoli maistuu todella erilaiselta kypsennystavasta riippuen ja halusin tuoda tämän esiin. En yleensäkään sekoita liikaa asioita keskenään, vaan haluan pitää annokset yksinkertaisina ja tuoda muutamien laadukkaiden raaka-aineiden maut esiin. Jos tarjoan parsakaalia, haluan, että ruokailija saa elämänsä parhaan parsakaalimakuelämyksen, hän toteaa.

Brunssijuomaksi Svensson tarjoilisi juuri sitä, mitä aamulla tekee mieli.

Paul Svenssonin brunssireseptejä

Kokeile keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä! Novellen ja Paulin hyvän olon aamu on tehty ihanan raikkaista raaka-aineista, hyvän mielen herkuista sekä yhdessäolosta ystävien kanssa.

Reseptit: Paul Svensson

Kuvat: Meeri Utti/ Hartwall

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat