Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Strömsö-kokki Paul Svenssonin herkulliset brunssireseptit

Hartwall
Julkaistu 10.04.2014 09:18

Tv-kokkina tunnettu Paul Svensson ja Hartwall Novelle loihtivat yhdessä hyvän olon aamun aakkoset Helsingissä huhtikuussa tapahtumakeittiö Kuurassa.

Kovaa työtahtia ylläpitävä ruotsalaiskokki luottaa ruokafilosofiassaan tuoreisiin, laadukkaisiin raaka-aineisiin ja yksinkertaisuuden vaalimiseen. Täydellinen brunssi syntyy hänen mielestään raikkaasta ja kevyestä kokonaisuudesta:

– Brunssihan on sekoitus aamiaista ja lounasta. Kokonaisuuden tulee olla raikas ja kevyt, jotta päivä lähtee energisesti käyntiin. Liian rasvainen ja raskas tarjoilu tekee olon uneliaaksi ja ähkyksi. Taika onkin maukkaissa annoksissa, jotka tyydyttävät nälän, Svensson kertoo.

– Halusimme valmistaa hyvän olon brunssille apukokkini Christopherin kanssa suomalaisista raaka-aineista kokonaisuuden, jossa on elementtejä sekä aamiaisesta että lounaasta. Aloitimme suunnittelun pienistä yksityiskohdista. Halusimme tehdä jotain leivästä ja luonnollisesti jonkinlainen jugurttiannos sopii aamupäivään. Näin syntyi herkkutattibrioche kinkulla ja tuorejuustolla. Lempimakuyhdistelmästäni raparperi-lakritsasta syntyi sen sijaan jugurttiannos, Svensson kertoo.

Hartwall

Kevyeen starttiin kuuluu luonnollisesti myös smoothie, jonka Svensson loihti fenkolista, raparperista ja jugurtista.

– Pääruoka-ajatuksella halusimme tarjota kalaa. Itse suosin kalan tarjoilemista kylmänä lounasaikaan, joten loihdimme fenkolisalaatin sitruunalla marinoidulla sillillä ja kevyesti paistettua lohta kaviaarilla ja piparjuurella.

Makunystyröitä hellivistä annoksista paistoi yksinkertaisuuden kauneus, mikä sopii Svenssonin ajatusmaailmaan ruuasta:

– Mielenkiintoisinta on mielestäni loihtia kokonainen annos käyttämällä vain yhtä kasvista eri muodossa. Esimerkiksi fenkoli maistuu todella erilaiselta kypsennystavasta riippuen ja halusin tuoda tämän esiin. En yleensäkään sekoita liikaa asioita keskenään, vaan haluan pitää annokset yksinkertaisina ja tuoda muutamien laadukkaiden raaka-aineiden maut esiin. Jos tarjoan parsakaalia, haluan, että ruokailija saa elämänsä parhaan parsakaalimakuelämyksen, hän toteaa.

Brunssijuomaksi Svensson tarjoilisi juuri sitä, mitä aamulla tekee mieli.

Paul Svenssonin brunssireseptejä

Kokeile keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä! Novellen ja Paulin hyvän olon aamu on tehty ihanan raikkaista raaka-aineista, hyvän mielen herkuista sekä yhdessäolosta ystävien kanssa.

Reseptit: Paul Svensson

Kuvat: Meeri Utti/ Hartwall

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Linnea lisää kermaisen lohikeiton joukkoon ainesosan, joka saa kalasopan maistumaan taivaalliseltaKari Aihisen tärkein neuvo coleslawn tekemiseen – testaa Kapen raikas versio: Helppoa ja todella hyvää!Henri Alénin supersimppeli lisuke kasviksista – tätä kokki tekee itsekin säännöllisesti: "Ihan kullanarvoinen juttu"Tuottaako karanteenikokkaus harmaita hiuksia? Huippukokki Linnea Vihonen paljastaa nyt yhden arkiresepteistään – herkullinen pasta-annos on myös sopiva kukkarolleBrunssivinkki kesälle: Ravintola Viikinsaari, TampereRavintola-arvostelu: Wistub Alsace, Tampere
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista

  • Eilen18:55
    Verkkohuijaukset

    Nyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus

  • Eilen16:52
    Ruoka

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen14:33
    Syöpä

    Tutkimus havaitsi kohonneen suolistosyöpäriskin yllättävällä ryhmällä

  • Eilen11:17
    Autokoulu

    Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässä