Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

STM: Ravintolat saavat aloittaa anniskelun aikaisintaan seitsemältä aamulla

2:23MTV paikalla: Ravintolarajoituksiin tarkennuksia
Julkaistu 05.11.2020 14:25(Päivitetty 05.11.2020 15:01)

MTV UUTISET – STT

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä kielletään yli 20 hengen tilaisuudet.

Ravintolat saavat aloittaa anniskelun aikaisintaan kello seitsemältä aamulla, tiedottaa sosiaali- ja terveysministeriö (STM). Ohjeistus koskee kaikkia Suomen maakuntia niiden epidemiatilanteesta riippumatta.

STM teki täsmennyksen anniskeluaikatauluun, sillä siitä on ollut epäselvyyttä viimeviikkoisen ravintoloiden aukiolomuutoksen jälkeen. Tuolloin aukiolorajoituksia väljennettiin niin, että ravintolat saavat avata ovensa uudelleen tunnin kiinniolon jälkeen.

STM:n mukaan esimerkiksi ravintolan lopetettua anniskelun puoliltaöin ja suljettua ovensa yhdeltä aamuyöstä, voi se avautua uudelleen vaikka yökahvilana kello kahdelta. Anniskelua ei kuitenkaan saa aloittaa uudelleen ennen aamua.

Lisäksi alkoholin anniskelussa tulee noudattaa alkoholilakia ja ravintolan anniskelulupaan liittyviä määräyksiä.

Länsi-Pohjassa kiristetään kokoontumisrajoituksia

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä kielletään kaikki tilaisuudet, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Päätöksen on tehnyt Lapin aluehallintovirasto (avi). Kielto koskee sekä ulko- että sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Turvallisuus huomioonottaen myös yli 20 hengen tilaisuuksia voidaan järjestää. Silloin on turvattava 1–2 metrin turvaväli ihmisten välillä myös jonotustilanteissa ja ohjeistettava osallistujia hyvästä käsihygieniasta.

Kokoontumisrajoitus on voimassa kaksi viikkoa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on epidemian kiihtymisvaiheessa. Koronavirustapausten ilmaantuvuus on alueella viimeisten kahden viikon ajalta THL:n mukaan lähes 62 tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Lue myös: Nämä alat saivat eniten koronatukea– yrityksiä tuettu jo yli 2 miljardilla, uusi tukipaketti tulossa lähikuukausina

Lue myös: Ravintoloiden uudet koronarajoitukset tulevat voimaan tänään – tällaiset ne ovat

Lisää aiheesta:

Ravintolarajoituksia kevennetään maanantaista alkaen – valomerkki tulee kello 23Mara suosittelee koronapassin käyttöönoton laajentamista joulusesongin alla – suositus voimassa toistaiseksiRavintola-alan rajoitukset jatkuvat ainakin marraskuun puoleenväliin, ala raivoissaan: " Valtioneuvosto käyttää yrittäjiä välineenä painostaa kansalaiset ottamaan koronarokote"Hallituksen määrä päättää tänään ravintolarajoitusten höllentämisestä – näin se vaikuttaa anniskeluaikoihin ja -paikkoihinRajoitukset jakaantuvat jatkossa alueiden ja ravintolatyyppien perusteella – "Yökerhoissa tapahtuneita tartuntoja on kymmeniä"Ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikoihin tulee tänään tiukennuksia
RavintolatKoronavirusAlkoholiKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat