STM:n selvityksen mukaan kasvomaskeista on korkeintaan vähän hyötyä – Finnair vastasi MTV:lle, mitä vaikutusta tällä on lentojensa maskipakkoon

Uusi suomalaistutkimus vahvistaa pelätyn asian: koronavirus leviää sisäilmassa jo pelkällä puhumisella 3:16
Uusi suomalaistutkimus vahvistaa, että korona leviää sisäilmassa jo pelkän puhumisen avulla.

Koska virusta voi levittää myös oireeton henkilö, käyttämällä maskeja lennoilla suojaamme toinen toisiamme mahdollisilta pisaratartunnoilta, sanoo Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist.

Sosiaali- ja terveysministeriö julkisti viime perjantaina laatimansa selvityksen, jonka mukaan kasvomaskien vaikutus koronan ehkäisemisessä on vähäinen tai olematon.

Selvityksestä huolimatta maskit ovat edelleen pakollisia lennoilla. Suojamaskipakko astui voimaan maanantaina 18. toukokuuta.

Tallqvist kertoo MTV Uutisille, että maskit ovat Finnairin lennoilla pakollisia ainakin elokuun loppuun asti.

– Euroopan ilmailuturvallisuusviranomainen EASA on suositellut maskien käyttöä lennoilla. Myös THL on todennut kirurgisten suu-nenäsuojien estävän tehokkaasti tartunnan saanutta ihmistä levittämästä virusta eteenpäin, ja sanonut, että kankainenkin kasvomaski voi estää virusta kantavaa ihmistä tartuttamasta muita, Tallqvist sanoo.

Finnair lentää tällä hetkellä 14 kaupunkiin kotimaassa ja ulkomailla. Heinäkuusta alkaen Finnair aikoo lisätä lentoja asteittain.

Tallqvist muistuttaa, että sairaana ei saa tulla lennoille.

Lue myös:

    Uusimmat