Stenius-Kaukonen jättää eduskunnan

Vasemmistoliiton Marjatta Stenius-Kaukonen ei asetu ehdokkaaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Yhtenä syynä päätökseen on nykyinen hallituspolitiikka.

Vasemmistoliiton ääniharava Marjatta Stenius-Kaukonen ei asetu enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Vasemmistoliitoon nimekkäimpiin kansanedustajiin kuuluva Marjatta Stenius-Kaukonen ei pyri eduskuntaan enää ensi vuoden vaaleissa. Tamperelainen Stenius-Kaukonen kertoo päätöksen taustalla olevan pettymys sekä omaan puolueeseensa että hallitusyhteistyöhön kokoomuksen kanssa.

-Vasemmistoliiton tapa tehdä politiikkaa tänä päivänä ei vastaa minun näkemyksiä nimenomaan pienituloisten, köyhien ja sairaiden etujen ajamisessa, sanoo Stenius-Kaukonen.

Stenius-Kaukonen sanoi kokeneensa myös, ettei näiden asioiden ajaminen samassa hallituksessa kokoomuksen kanssa tuota tuloksia.

Stenius-Kaukonen on tämän hetken kansanedustajista kokeneimpia. Hänet valittiin eduskuntaan ensi kerran vuonna 1975. Poissa hän oli vain vaalikauden 1995-99, josta pari ensimmäistä vuotta hän oli EU:n parlamentin jäsen. SKP:n sisäisen riidan vuosikymmeninä Stenius-Kaukonen oli vähemmistöryhmän näkyviä hahmoja.

Stenius-Kaukosen päätös on kova isku vasemmistoliitolle. Hän oli viime vaaleissa yli 13 000 äänellä Pirkanmaan äänikuningatar ja varmisti puolueelle kolmannen kansanedustajan paikan vaalipiiristä.

Lue myös:

    Uusimmat