Childish Gambino räjäytti somen uudella musiikillaan – "Tämä on Amerikka"

Donald Glover julkaisi lauantaina yllättäen uutta musiikkia.

Childish Gambino -artistinimellä musiikkipiireissä tunnettu Donald Glover pudotti faniensa leuat maahan julkaistuaan uuden kappaleen ja musiikkivideon. Uudessa Solo: A Star Wars Story -elokuvassa Lando Calrissianin roolissa nähtävä Glover juonsi Saturday Night Live -ohjelmaa ja esitti uutta musiikkia, tämän jälkeen YouTubeen ilmestyi Childish Gambinon uusi musiikkivideo This is America.

Videolla paidaton Glover tanssii läpi varastohallin samalla, kun hänen taustallaan ihmiset mellakoivat ja riehuvat. Video kuvaa muun muassa sitä, kuinka ihmiset keskittyvät helposti kaiken huomion tanssivaan viihdyttäjään taustalla tapahtuvien, hankalammin erotettavien ongelmien sijaan.

– Tämä on Amerikka / Aseita alueellani, Glover räppää.

Puhuttelevan videon vaikuttavin ja järkyttävin kohtaus on, kun Glover tarttuu konekivääriin ja ampuu laulavan kuoron. Samalla musiiki siirtyy kuorolaulusta takaisin tummaan bassopainotteiseen biittiin ja Glover toistaa sanat "This is America".

Video on saanut ylistystä niin muilta muusikoilta kuin kriitikoiltakin. Se on kerännyt kahdessa päivässä yli 14 miljoonaa näyttökertaa YouTubessa.

– Tämä on uskomatonta, Paramore-yhtyeen laulaja Hayley Williams totesi.

– En pysty lopettamaan This is American katsomista. Jokainen tuuma videosta on liikuttava, jokainen ilme, jokainen ihminen taustalla, jokainen askel, koomikko Robin Thede hehkutti.

Myös Vihreiden kansanedustaja Emma Kari yltyi kehumaan videota.

Childish Gambinon edellinen levy Awaken, My Love! ilmestyi vuonna 2016, räpin sijaan levy yhdisteli klassista RnB:tä ja soulia. Artisti voitti Grammy-palkinnon albumin kappaleella Redbone. Moniosaaja Glover on Childish Gambino -projektin lisäksi tunnettu Atlanta-sarjan käskirjoittajana ja näyttelijänä, sekä stand-up koomikkona.

Lähde: Time

Lue myös:

    Uusimmat