SPR rakentaa kenttäsairaalaa slummikaupunkiin Haitiin

Suomalais-saksalaisen kenttäsairaalan rakentaminen on alkamassa Haitissa. Suomen Punainen Risti arvioi, että ensimmäiset potilaat pystytään vastaanottamaan alkuviikosta - ehkä jo maanantaina.

- Tilanne riippuu siitä, miten sairaalan osia saadaan siirrettyä lentokentältä eteenpäin. Finnairin kone toi perjantaina SPR:n leikkaussalin ja vuodeosaston. Tavaraa on tullut myös kahdella saksalaisella rahtikoneella, tiedottaja Ari Räsänen kertoi Port-au-Princestä.

Kenttäsairaala pystytetään Carrefourin slummikaupunkiin noin kymmenen kilometrin päähän Port-au-Princen keskustasta. Jalkapallokentälle nousevassa sairaalassa on kaksi suomalaista kirurgia ja yksi saksalainen. Tavoitteena on hoitaa parisataa potilasta päivässä.

Räsänen epäilee, että Carrefourissa olot ovat vielä vaikeammat kuin pääkaupungissa, koska apua on saatu eniten lentokentän lähelle.

-Port-au-Princessä ihmiset ovat jatkaneet elämäänsä mahdollisuuksien mukaan. Keskustan kaduilla ei näy enää ruumiita tai ensiapua tarvitsevia loukkaantuneita. On kuitenkin selvää, että loukkaantuneita on yhä paljon, hän sanoi puhelimessa.

Kenttäsairaalan on määrä pysyä Carrefourissa neljä kuukautta, mutta suurin osa työntekijöistä vaihdetaan kuukauden välein. SPR:llä on järistysalueella myös liikkuva terveyskeskus.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat