Pelttari kommentoi tutkintaa: "Monimutkainen kokonaisuus, jonka yksityiskohtien julkaiseminen vaarantaisi Suomen turvallisuuden"

Antti Pelttarin mukaan kyseessä on monimutkainen kokonaisuus.

Eduskunnan pääsihteeri, suojelupoliisin (supo) entinen päällikkö Antti Pelttari sanoo viestipalvelu X:ssä, että kyseessä on monimutkainen operatiiviseen tiedustelutyöhön ja sen käytännön toteuttamiseen liittyvä kokonaisuus.

Asiaan liittyvät yksityiskohdat ovat hyvin suurelta osin salassa pidettävää tietoa, ja niiden julkistaminen vaarantaisi Suomen kansallista turvallisuutta, Pelttari sanoo.

Pelttari kertoo olevansa valmis osallistumaan supon päällikkökauteensa liittyvien asioiden selvittämiseen.

Syyttäjälaitos kertoi tiistaina, että tiedustelutoimintaan liittyvässä asiassa on aloitettu esitutkinta. 

Esitutkinnassa selvitetään suojelupoliisin ja Puolustusvoimien tiedustelutoiminnan yhteydessä tehdyksi epäiltyjä virkarikoksia sekä yksityishenkilön käytössä olleeseen tietokoneeseen tehtyä tietomurtoa, joiden vuoksi salassa pidettävää tietoa epäillään paljastuneen ulkopuolisille tahoille.

Pelttarin mukaan supoa valvovat tai asiaa tutkivat viranomaistahot eivät ole tähän mennessä olleet asiakokonaisuuden tiimoilta häneen yhteydessä.

Pelttarin mukaan selvitys käynnistyi hänen päällikkökaudellaan syksyllä 2023, kun asiakokonaisuus toimitettiin tiedusteluvalvontavaltuutetun tietoon. Pelttarin mukaan kokonaisuuteen liittyviä esitutkintoja ei ollut käynnissä hänen päällikkökautensa päättyessä viime vuoden lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat