Suomen euroviisuesitys noteerattiin kansainvälisissä lehdissä: "Simpsonien ja Austin Powersin väliltä"

Suomi pääsi Euroviisujen finaaliin - näin Windows95man ja Henri Piispanen kuvailevat tunnelmia 1:09
Näin Windows95man ja Henri Piispanen kuvailivat semifinaalin jälkeisiä tunnelmia, kun he selvittivät tiensä Euroviisujen finaaliin.

Suomi esiintyi Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 7. toukokuuta. Ohjelmanumero kiinnitti myös kansainvälisen median huomion. 

Suomi esiintyi 7. toukokuuta Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa numerolla 10 ja selvitti tiensä Windows95manin, eli Teemu Keisterin, ja Henri Piispasen johdolla finaaliin. Kaksikko esitti No Rules! -kappaleen.

Suomen esitys sai myös kansainvälistä mediahuomiota. Keisterin paljas peppu keikkui muun muassa norjalaisen VG:n ja ruotsalaisen Expressenin etusivuilla. 

Expressen tituleerasi Suomen esitystä Euroviisujen ”nakusokiksi”. Lehti nosti esiin myös farkkuasuisen jättimunan, Keisterin tangat ja pyroshortsit. 

VG nosti otsikkoon ”pepun näyttämisen lavalla”. Lehden euroviisuasiantuntija Kristian Songli ei erityisemmin viehättynyt Keisterin pikkuruisista housuista, mutta sanoi, että Suomi erottui edukseen.

Italialainen Il Messaggero kertoi otsikossa Suomen olevan alusvaatteissa. Esitystä se sanoi hauskaksi ja provosoivaksi sekä yhdeksi hulluimmista, sillä lavalla nähtiin jättimäinen muna ja paljon ”surrealistista ironiaa”. 

Simpsonien ja Austin Powersin väliltä. Tanssi kesäksi, jota tanssitaan useamman kuin yhden mojiton jälkeen, lehti kirjoitti. 

Serbialainen Republica vertasi Keisterin farkkumunasta tuloa ”kuin äidistä syntymiseksi”. Esitystä kuvaillaan yllättäväksi ja kiistanalaiseksi. Keisterin kerrotaan ”järkyttäneen yleisöä”, sillä ensi silmäyksellä näytti siltä, ​​että hän oli täysin alasti vyötärön alapuolelta. Lehden mukaan se oli ”näkymä, jota monien oli vaikea hyväksyä”, mutta lehti muistutti kuitenkin, että rohkea ja poikkeuksellinen suoritus muistetaan vielä pitkään.

Norjalaisen NRK:n jututtama viisuasiantuntija Anders Tangen ei pitänyt Suomen ulostulosta. 

– Suomi on hirveä. En ole kiinnostunut suomalaisista pieruista ja varvashiestä, Tangen totesi. 

Ruotsalainen Dagens Nyheter nosti esiin Keisterin vastauksen siitä, mitä sääntöä hän haluaisi Euroviisuissa muuttaa. 

– Enemmän alastomuutta, kuului Suomen edustajan vastaus. 

Irlantilainen Iristh Times puolestaan kirjoitti, että Suomi käytti tänäkin vuonna "huutavaa eksentrisyyskorttia", jolla oletettavasti viitataan tavallisuudesta poikkeavaan esitykseen.

Englantilainen The Standard huomasi, että Suomen esityksessä käytettiin fiksuja kamerakulmia, jotta Windows95man pystyi esiintymään vähissä vaatteissa. 

Euroviisujen toinen semifinaali käydään 9. toukokuuta ja finaali 11. toukokuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat