Sopupeli puhutti Vuokatissa

Pesäpallon sopupeliskandaalia sivuttiin myös Vuokatin urheilumarkkinointiseminaarissa tiistaina. Veikkaus Oy:n toimitusjohtaja Matti Ahde oli ehtinyt tutustumaan esitutkintapöytäkirjoihin parin päivän ajan.

-Kyllä ne ovat murheellista luettavaa, eivätkä kunniaksi suomalaiselle urheilulle. Tässä ei kuitenkaan ole kyse sopupeleistä vaan siitä, että oli sovittu jotain sellaista, jolla saatiin epärehellisin keinoin siirrettyä varoja epäiltyjen voitoiksi, toimitusjohtaja Ahde sanoi.

Hyvinkään Tahkon pelaaja Marko Hovi joutui urheilijapaneelissa vastaamaan kysymyksiin sopupelisopasta. Mies kertoi pelanneessa ko. kierroksella pitkävetoa muutamalla kympillä.

-En ole itse ollut tietoinen siitä, että pelattiin sopua. Oli luojan lykky etten tiennyt, sillä nyt pelasin itse vain 30-50 markalla, Hovi kertoi.

Marko Hovin epäilys siitä, että sopupelit ja taktikointi vastustajien valinnassa olisivat tuttuja juttuja myös muissa palloilulajeissa eivät saaneet ymmärtämystä Harry Harkimolta.

-En uskaltaisi mennä sanomaan Rautiaisen Pasille, että otetaan nyt löysemmin tämä matsi, kun pitkästävedosta on tulossa parisataatuhatta. Westerlund ja Summanen vetäisivät minua varmasti turpaan, jos menisin ehdottamaan jotain, Harkimo totesi alaisistaan.

Teemu Selänne sen sijaan myönsi mahdollisuuden taktikointiin vastustajien valinnassa.
-Mieluummin sitä ottaa play offseissa vastaansa Phoenixin kuin Detroitin, Selänne sanoi.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat