Mainos

Sopua jarruttavat kiistat koulutuspäivistä ja palkoista

Lakko teknologiateollisuuden suurissa vientiyrityksissä on alkamassa huomenna aamulla. Asia näyttää jokseenkin varmalta, kun palkansaajien ammattiliitot hylkäsivät valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen.

Metalliliiton valtuusto äänesti sovintoehdotuksen nurin luvuin 34-18. Myös toimihenkilöliitto Prosta kerrottiin illalla, että sekin on hylkäämässä ehdotuksen.

Liittojen puheenjohtajat Riku Aalto ja Antti Rinne kertoivat ennen omien liittojensa kokouksia, että he suosittelevat omilleen sovintoehdotuksen hyväksymistä.

Lakkoon on menossa yli 30 000 Metalliliiton ja Pron jäsentä.

Sopuun pääsemistä jarruttivat kiistat sekä palkoista että hallituksen työntekijöille lupaamista koulutuspäivistä.

Liittouutisten jälkeen työnantajia edustavasta Teknologiateollisuus ry:stä todettiin, että lakon alkamista ei voida enää välttää.

Sieltä ei kuitenkaan haluttu kertoa, olisiko sovintoehdotus kelvannut työnantajille. Siitä oli luvassa tietoa vasta sen jälkeen, kun työriidan osapuolet jättävät vastauksensa sovittelijalle noin klo 22.

Isot vientiyritykset ajetaan alas

Lakko seisauttaa Suomen suurimmat metalliteollisuuden vientiyritykset, muun muassa Rautaruukin, hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen ja konepajayhtiö Metson.

Lakkoon menevät myös työntekijät ja toimihenkilöt puolustus- ja ilmailualalla toimivassa Patriassa sekä konepajayhtiö Wärtsilässä.

Liittojen mukaan lakkoon on menossa runsaat 30 000 Metalliliiton, Pron ja Sähköliiton jäsentä. Lakonuhan piirissä oli myös SAK:laisen Sähköliiton jäseniä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.