Mainos

Sonera myi enemmistön SmartTrustista

Sonera on myynyt 60,7 prosentin osuuden verkko-ohjelmistoratkaisuja valmistavasta SmartTrust-yhtiöstään.

-

SmartTrustin kauppahintaa ei ole julkistettu, mutta ostajina olevat kolme pääomasijoitusyhtiötä, Carlyle Group, GE Equity ja Eqvitec Partners, ilmoittavat sijoittavansa SmartTrustiin 35 miljoonaa euroa.

Kaupan kohteena on Soneran aiemmin kokonaan omistama ruotsalainen tytäryhtiö, Sonera SmartTrust AB, joka on Sonera SmartTrust-ryhmän emoyhtiö.

-Kolmen pääomasijoitusyhtiön asiantuntemuksella laajennamme ja vahvistamme SmartTrustin omistusrakennetta kokeneilla ohjelmisto- ja matkaviestinmarkkinoiden toimijoilla. Sonera tulee edelleen olemaan merkittävä SmartTrustin vähemmistöosakas, jolla on omistuksensa kautta mahdollisuus päästä hyötymään SmartTrustin tulevaisuuden tuotoista ja innovaatioista myös tulevaisuudessa. Sonera tulee jatkossakin osallistumaan SmartTrustin kehittämiseen, toteaa SmartTrustin hallituksen puheenjohtaja ja Soneran strategiajohtaja Niklas Sonkin.

Järjestelyn liittyen SmartTrust AB:n hallitus käynnistää toimet uuden optiopohjaisen henkilöstön kannustusohjelman rakentamiseksi. Tämä tulee korvaamaan SmartTrustin vanhan optio-ohjelman. Tarkoitusta varten tullaan aikanaan osoittamaan osa SmartTrust AB:n osakkeista.

Sonera SmartTrustin liikevaihto viime vuonna oli 36 miljoonaa euroa. Liikevaihdosta 64 prosenttia muodostui ohjelmistotuotteista. Osapuolet arvioivat järjestelyn saatavan lopulliseen päätökseen kahden kuukauden kuluessa, mikä edellyttää mm. EU-kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

SmartTrust on johtava turvallisten langattomien sähköisten palvelujen vaatimien verkko-ohjelmistoratkaisujen toimittaja. Yli 80 operaattoria eri puolilla maailmaa tarjoaa yhtiön teknologian avulla laajennettuja SMS-palveluja ja hallinnoi matkaviestinnän loppukäyttäjäratkaisuja. Yhtiöllä on toimintaa Euroopassa, Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Australiassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.