Sokkihoitoa SM-liigalle! Lisää yleisörajoituksia tulossa pelipaikkakunnille: "Lyödään moukarilla lattiaan"

Helsingin juhlaviikot joutuu perumaan konserttejaan viime tingassa uusien rajoitusten vuoksi – tapahtumasäätiö tekee valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen 6:45
Helsingin juhlaviikot joutuu perumaan konserttejaan viime tingassa uusien rajoitusten vuoksi – tapahtumasäätiö tekee valituksen Helsingin hallinto-oikeuteen.

Pääkaupunkiseudun uudet kokoontumisrajoitukset tulivat täytenä yllätyksenä SM-liigan puheenjohtajalle Heikki Hiltuselle. Hän kertoo MTV Urheilulle, että SM-liigan muidenkin paikkakuntien yleisön pääsy otteluihin on uhattuna. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määräsi uusia kokoontumisrajoituksia 20. elokuuta alkaen, ja ne kestävät näillä näkymin 12. syyskuuta asti. 

HIFK väistää tällä kertaa luodin jos rajoitusaikaa ei venytetä, sillä kotipelikausi alkaa Lukkoa vastaan 15. päivä. SM-liigan ensimmäinen ottelu pelataan 9. syyskuuta finalistien Lukon ja TPS:n välillä. 

Lisää uhkia on kuitenkin ilmassa. 

– Pidän varmana, että aluehallintovirastot antavat muillekin SM-liigapaikkakunnille lisää rajoituksia perjantaina, Hiltunen sanoi MTV Urheilulle. 

"Emme ehtineet varautua"

Aluehallintoviraston uusimman linjauksen mukaan sisätapahtumiin saa yksittäiseen lohkoon ottaa 25 katsojaa. Kovin täyteen hallia ei saa, sillä jokaisella lohkolla pitää olla oma sisäänkäynti ja wc. 

– Ei sellainen toimi meillä millään tavalla, Hiltunen pamautti. 

SM-liigajoukkueet joutuivat pelaamaan ison osan viime kaudesta ilman yleisöä. Syksyllä pelatuista otteluista ei rekisteröity tartuntoja ja vain yksi altistuminen. 

– Nyt sitten tuli yllättäen uusi linjaus, josta ei tullut ennakkoon minkäänlaista tietoa. Emme ehtineet varautua. 

Mielet maassa

SM-liigan johtoryhmän kokouksessa oli torstaina apeat tunnelmat. 

– Mielet maassa ja sokissa, Hiltunen kuvaili. 

Yksikään SM-liigan seura ei mennyt konkurssiin, mutta seurojen liikevaihto laski yhteensä 50 miljoonaa ja ne tekivät yhteensä kymmenen miljoonaa tappiota. 

– Nyt lyödään moukarilla lattiaan. 

Hiltunen muistutti, että katsojien keski-ikä on yli 40 vuotta, ja sen ikäluokan rokotekattavuus on jo hyvä syyskuun alussa. Hän väläyttelee jopa pikatestejä, jos se avaisi katsomoita. 

– Liiketoimintaa on aika vaikeaa kehittää. Ammattiurheilu ja kaikki sisätapahtumat ajetaan tällä vaikeaan tilanteeseen. 

Lue myös:

    Uusimmat