Olli Jokinen debytoi Jukureiden päävalmentajana – harjoituskauden tulokset nostavat odotusta: "Pelaajien huippunopeudet alkavat olla 40 kilometriä tunnissa"

Jukureiden päävalmentajaksi saapunut Olli Jokinen alkutaipaleestaan Suomessa:"Erona nyt vain on se, että nämä pelaajat tienaavat" 4:00
Jukureiden päävalmentajaksi saapunut Olli Jokinen alkutaipaleestaan Suomessa: "Erona nyt vain on se, että nämä pelaajat tienaavat"

Mikkelin Jukurit nousi jääkiekon SM-liigaan kaudelle 2016-2017, mutta sen taival pääsarjassa on ollut pääasiassa tuskainen. Nyt sillä on jalkeilla historiansa vetävin pelaajamateriaali ja penkin takana valmennusuraansa rakentava entinen NHL-legenda Olli Jokinen. 

Jokinen sai tulikasteen Jukureiden peräsimessä perjantaina, kun joukkue hävisi harjoitusottelussa HIFK:lle jatkoajan jälkeen maalein 4-5.

– Ihan positiivinen fiilis. Pelaajat osoittivat luonteen lujuutta, sillä alla on kova viikko: pari päivää testejä ja pari päivää jäällä. He jaksoivat painaa parin maalin tappioasemassa ja kolmannessa erässä vauhti vain kiihtyi, Jokinen sanoi MTV Urheilulle.

Ensimmäinen ottelu liigajoukkueen päävalmentajana ei herättänyt elämää suurempia väristyksiä.

– Normaalia penkkikoutsaamista se oli. Erona oli nyt vain se, että nämä pelaajat tienaavat, kun aiemmin valmennettavat olivat häkkipäitä. Muuten tämä on ihan tavallista.

Jokisella ja valmennusryhmään kuuluvilla Vesa Surenkinilla ja Sergei Krivokrasovilla riittää vielä paljon työtä, jotta joukkueen potentiaalista saadaan kaikki irti. Testitulokset harjoituskaudelta lupaavat hyvää.   

– Meillä on ollut teemana aktiivisuus ja luisteluliikkeeseen perustuva pelitapa. Testitulokset antoivat suuntaa, sillä menimme luistelunopeudessa 25 prosenttia eteenpäin 10 viikon jaksossa viime kauteen verrattuna. Pelaajien huippunopeudet alkavat olla 40 kilometriä tunnissa, Jokinen luetteli.

– Puolustusalueen puolustuspelaamiseen kiinnitämme huomiota. Meillä on yksi puolustaja, joka on yli 30-vuotias ja kaikki muut ovat alle 23-vuotiaita. Puolustus on nuori, liikkuva ja hyökkäysvoittoinen, mutta viisikkopuolustaminen pitää saada varsinkin omassa päässä kuntoon. Liikettä ja taitoa sekä hyökkäyspään maalintekotaitoa riittää kyllä. 

Jukureiden vahvistukset edustavat Liigan kokenutta osastoa. Jarkko Immonen, Jani Tuppurainen ja Pekka Jormakka ovat nähneet kiekkokaukaloissa kaiken. Menestystä maistaneet nimet luovat Jukureiden ympärille myös odotuksia, mutta Jokinen ei näe asetelmassa mitään tavallisesta poikkeavaa.

– Urheilussa lähdetään aina menestymään. Sitä lähdetään rakentamaan pohjalta ja kaiken ratkaisee, miten hyväksi saamme rakennettua itse arjen. Saimme rakennettua meidän toimintamallit ja arvomaailman viiden viikon mittaisella treenijaksolla keväällä. Elokuussa oli oikeastaan helppo aloittaa jatkumona sille, mitä olimme viiden viikon aikana luoneet, Jokinen iloitsi.

– Tietysti meillä on nimimiehiä, jotka ovat pelanneet vähän muuallakin kuin Suomessa. Totta kai se antaa uskoa. Ehkä se antaa sitä erityisesti faneille ja seuralle, ehkä myös jonkinlaista uskottavuutta. Peli kuitenkin näyttää, mitä se uskottavuus on ja mikä se tarina tulee olemaan. 

Lue myös:

    Uusimmat