Mainos

Söderman: EU-mielenosoittajat otettava vakavasti

Euroopan oikeusasiamies Jacob Söderman vaatii, että EU-huippukokouksissa mieltään osoittavat nuoret otetaan tosissaan. Söderman muistuttaa tänään Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, että nuoret ovat valistuneita ja heidän joukossaan on tulevia EU:n johtajia.

Södermanin mielestä protestoivien nuorten kanssa tulisi päästä keskusteluyhteyteen, mutta samalla hän ihmettelee mielenosoittajien motiiveja. Aktivisteilla pitäisi olla vähän syitä protestoida EU:ta vastaan, koska EU ajaa hänen mukaansa samoja asioita kuin aktivistit, Söderman huomauttaa.

-Myös EU haluaa suojella luontoa, se haluaa myönteistä kehitystä kehitysmaihin ja kontrollia talouden globalisaatioon, Söderman toteaa.

Söderman haluaisi myös selkeytystä EU:n varojen käyttämiseen ja hallinnon jakautumiseen. Södermanin mukaan ei ole järkevää, että unioni jakaa jäsenmaihinsa ruoka-apua, vaan maat voisivat huolehtia leipäjonoistaan itse.

Hallinnossa Söderman vahvistaisi subsidiariteetin periaatetta, eli veisi asiat päätettäväksi mahdollisimman lähelle ihmisiä, joita päätös koskee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.