SM-liigan välieräottelussa kuohui: ainakin yhdeksän ihmistä poistettiin Pelicans-katsomosta – Tommi Niemelä esitti toiveen

Maalikooste: Ilves - Pelicans 6:08
Videolla maalikooste ottelusta Ilves-Pelicans.

Lahden Pelicans vavisutti jo tosissaan kotimaisen jääkiekkoilun hierarkioita lauantaina Tampereella.

Liigajytky jäi vielä piippuun, mutta täystamperelaisesta finaalista unelmoiva kiekkokansa ehti jo pelästyä pahemman kerran, kun lahtelaisvieraat jättivät Ilveksen kahden maalin takaa-ajomatkalle toisen erän alkuminuuteilla.

Ilves voitti lopulta 3–2 ja tasoitti välierävoitot 2–2:een.

Toiseen peräkkäiseen ryöstöretkeen Tampereen areenasta lahtelaiset eivät unelmastartista huolimatta pystyneet. Suursuosikki Ilves punnersi vielä maalin päähän toisen erän puolivälin jälkeen, rinnalle ja ohi päätöserän ylivoimamaaleilla.

– Tämä oli valtava voitto henkisesti. Jos olisimme jääneet sarjassa 1–3-tappiolle, olisi ollut todella vaikeaa tulla takaisin. Oli henkisesti tärkeää tulla kahden maalin takaa omalla pelisuunnitelmalla ja luottamalla itseemme, Ilveksen ensimmäisen ja viimeisen maalin iskenyt puolustaja Les Lancaster sanoi.

Jäähyt kostautuivat

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä on virittänyt ryhmänsä huimaan vireeseen kauden ratkaisuhetkillä.

– Ensimmäiset 33 minuuttia olivat meiltä erittäin hyvää lätkää. Sitten tuli vähän huolimaton yksi tilanne, ja oltiinkin jaloissa. Momentum kääntyi, Niemelä harmitteli.

Lahtelaiset pysyivät koko ottelun poissa jäähyaitiosta, mutta päätöserässä Pelicans sai kaksi jäähyä, joista molemmista Ilves rankaisi. Jäähyjä Niemelä ei halunnut tarkemmin analysoida.

– Nämä ovat semmoisia asioita, että minä en niitä saa kommentoida, hän totesi.

Soihtuja katsomossa

Neljännen välierän häpeällisin hetki nähtiin jo ennen ottelun alkua, kun lahtelaisten kannattajakatsomossa sytytettiin soihtuja Pelicansin saapuessa jäälle. Kesti lähes avauserän puoliväliin asti, ennen kuin suuri joukko järjestyksenvalvojia oli saanut poistettua häiriköt katsomosta.

Ainakin yhdeksän ihmistä poistettiin lahtelaiskatsomosta, osa yhteistyössä, osa voimakkaampia keinoja käyttäen.

– En halua ottaa siihen tarkemmin kantaa, kun en nähnyt, mitä tapahtui, mutta toivottavasti kaikki pystyisivät kannattamaan omaa joukkuetta ja nauttimaan siitä. Nautitaan näistä hienoista tapahtumista, Pelicansin päävalmentaja Niemelä sanoi.

Ilves ja Pelicans jahtaavat kolmatta kiinnitystä finaalipaikkaan seuraavan kerran tiistaina Tampereella.

Lue myös:

    Uusimmat