SM-liigan huippupuolustaja siirtyy Saksan kakkosliigaan – hyvä ystävä yllätyssiirron taustalla: "Onnenpotku"

Petteri Nikkilä loukkaa jalkansa – tämä tilanne päätti KooKoo-tähden kauden 1:35
Petteri Nikkilän kausi päättyi keväällä loukkaantumiseen.

SM-liigassa pelaavan KooKoon tähtipuolustaja Petteri Nikkilä siirtyy Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Bayreuth Tigersin riveihin.

29-vuotias Nikkilä oli päättyneellä kaudella välieriin edenneen KooKoon avainpelaajia, joten siirtoa Saksan kakkosliigaan voidaan pitää suurena yllätyksenä. Nikkilä saalisti 46 pelaamassaan ottelussa 28 tehopistettä.

Yksi siirron suurista taustavaikuttajista on Bayreuthissa pelaava suomalaishyökkääjä Ville Järveläinen, joka on Nikkilän hyvä ystävä.

– Se, että Petteri on edes pohtinut pelaamista DEL2:ssa on onnenpotku. Henkilökohtainen yhteys Villen kanssa avasi oven meille, seuran toimitusjohtaja Matthias Wendel hehkuttaa tiedotteessa.

Nikkilä tavoitteli ensisijaisesti paikkaa KHL-kaukaloissa, mutta Venäjän aloittamat sotatoimet Ukrainassa pilasivat suomalaispuolustajan haaveet, joten hän joutui kääntämään katseensa muualle Eurooppaan.

– Ukrainan sodan alun jälkeen siirtomarkkinat ovat olleet rajoitettuja, mutta halusin pelata jälleen Suomen ulkopuolella. KHL-unelmani mureni, joten kysyin parhaalta ystävältäni Villeltä Saksan seuroista, Nikkilä perustelee.

Järveläinen ehdotti pelaamista Bayreuthissa, mikä ei ensin houkutellut Nikkilää lainkaan.

– Kieltäydyin aluksi, enkä edes ajatellut sitä. Muutamaa viikkoja myöhemmin hän suositteli yhä Bayreuthia, jotta voisimme pelata yhdessä. Ville puhui Matthias Wendelille ja seuraavana päivänä minulla oli sopimus, Nikkilä kertoo tapahtumien kulusta.

Nikkilältä löytyy kokemusta ulkomaisista kiekkokaukaloista toistaiseksi vain yhden kauden ajalta, kun hän kiekkoili SHL:ssä kaudella 2020-21. SM-liigassa Nikkilän vyölle on kertynyt komeat 398 ottelua.

Miten Petteri Nikkilän menetys vaikuttaa KooKooseen? C Moren asiantuntija Sami Kapanen vastaa 1:12
Näin C Moren asiantuntijat summasivat Petteri Nikkilän merkitystä KooKoolle kevään pudotuspeleissä.

Lue myös:

    Uusimmat