Sitruunasilli

  • 400 g liotettua matjessilliä
  • 20 cm pala purjosipulia (valkeaa osaa)
  • 2 keltuaista
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl ranskankermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje:

Leikkaa silli 1 cm leveiksi paloiksi poikittain.

Sekoita keltuainen, sinappi, suola, pippuri sekä sokeri keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää sitruunan mehu ja kuori sekä ranskankerma edelleen sekoittaen.

Leikkaa purjosipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää viimeisenä seokseen. Kaada kastike sillipalojen päälle, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan n. 1 tunniksi.

Lue myös:

    Uusimmat