Sitruunakastike pastalle 18.11.2000

Toim.Sari-Leena Heilanen

Sitruunakastike pastalle


2 rkl öljyä
4-5 tomaattia
100g pepperonia
1 prk (150g) simpukoita
5 dl tuoretta persiljaa
1 sitruuna
(ripaus sokeria)

koristeluun:


sitruunan kuorta ja tuoretta persiljaa

Juuri keitettyä pastaa
Kuumenna öljy laakeassa kasarissa. Pese ja kuutio tomaatit. Laita tomaattikuutiot kasariin. Pilko pepperoni pieniksi palasiksi ja lisää pannulle. Avaa simpukkapurkki, silppua 5 dl persiljaa ja purista sitruunan mehu. Lisää kasariin ensin 2 dl persiljaa, sitruunan mehu ja lopuksi simpukat.
Ota kasarari hellalta, jotta simpukat eivät sitkisty ja tarkista maku. Jos haluat voit maustaa kastiketta ripauksella sokeria. Tavallisen sitruunan mehu saattaa olla hieman kitkerää, joten voit halutessasi käyttää myös limetin mehua. Se on hieman miedompaa. Lopuksi sekoita valmis kastike vasta keitetyn pastan kanssa. Koristele annos vielä persiljalla ja muutamalla raastetulla sitruunan kuorella. HUOM ! Muista pestä sitruunan kuori hyvin ennen käyttämistä.

Lue myös:

    Uusimmat