Sisustussuunnittelija: Tällainen koti tekee suomalaisiin vaikutuksen

MTV Lifestyle otti selvää, millainen sisustus tekee suomalaisiin vaikutuksen.

Sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen Sisustus Linnestä kertoo MTV Lifestylelle, että tänä päivänä suomalaisten mieleen ovat etenkin harmonisesti sisustetut kodit. Asiantuntija kehottaakin kiinnittämään huomiota sisustukseen nimenomaan kokonaisuutena, mikäli omaa asuntoaan on myymässä.

– Tänä päivänä suomalaisten silmää miellyttää eniten klassinen ja harkittu sisustus, joka on selkeä kokonaisuus: koko asunto on yhtä ja samaa linjaa – ja kaikki huoneet on mietitty kerralla, Pyykönen kertoo.

– Asunto on remontoitu harkiten, laadukkaasti ja kestävästi – sen mielikuvan me haluamme luoda ostajalle. Myös tietysti se on tärkeää, että koti näyttää hyvin pidetyltä ja rakastetulta. Rääkätyn näköinen kokonaisuus ei ole koskaan kovin myyvä, Pyykönen jatkaa.

Yhtenäisyys on houkuttelevan sisustuksen A ja O

Jos kotia on remontoitu vähitellen siten, että jokaisessa huoneessa on aivan oma tunnelmansa, saattaa tuleva ostaja jäädä kaipaamaan yhtenäisyyttä ja harmoniaa. Etenkin myyntiä varten sisustusta kannattaakin asiantuntijan mukaan tarvittaessa jalostaa entistä eheämpään suuntaan.

– Suomalaisten silmää ei miellytä se, että jokaisessa huoneessa on erilaiset lattiat tai eri-ikäisiä seinäpintoja, Pyykönen toteaa.

Parhaimmillaan ostajan on helppo sijoitella mielessään omia huonekalujaan ja muita tavaroitaan uuteen kotiin. Tämä voi myyjän onneksi helpottaa ostopäätöksen tekemistä.

– Kun kokonaisuus on yhtenäinen ja selkeä, on myös helppo nähdä asunnon pohjapiirustus. Vastakohtana tästä on kaoottinen kokonaisuus, jota on vaikea hahmottaa, Pyykönen kertoo.

Video: Kuinka paljon sisustus vaikuttaa asunnon arvoon?

Lue myös:

    Uusimmat