Sisko sanoo Kate Spaden taistelleen mielenterveysongelmien kanssa: "Joskus ihmisiä ei voi pelastaa itseltään"

Kuolleena löydetyn muotisuunnittelija Kate Spaden sisar kertoo naisen kärsineen vakavista mielenterveysongelmista. 

VIDEO: Suunnittelija Kate Spade, 55, on kuollut

55-vuotias yhdysvaltalainen muotisuunnittelija Kate Spade löydettiin tiistaina 5. kesäkuuta kuolleena asunnoltaan New Yorkissa. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan Spaden kuolema olisi ollut itsemurha. 

Spaden kaksi vuotta vanhemman sisaren Reta Saffon mukaan muotisuunnittelija kärsi mielenterveysongelmista muutaman viimeisen vuotensa aikana. Sisar kertoo Spaden lääkinneen itseään alkoholilla. 

Saffon mukaan Spaden oletettu itsemurha ei tullut hänelle täytenä yllätyksenä. Spaden perheen jäsenet kamppailivat auttaakseen Spadea, mutta tulosta ei tullut. 

Muotisuunnittelija oli ollut huolissaan siitä, kuinka sairaalahoitoon kirjautuminen olisi vaikuttanut hänen brändiinsä. Saffon mukaan Spade oli takertunut mielessään näyttelijä Robin Williamsin kuolemaan. Williams hirttäytyi 11. elokuuta vuonna 2014. 

– Luulen, että jo silloin suunnitelma oli muodostumassa. 

Apua yritettiin saada

Saffo kertoo lentäneensä sisarensa luokse New Yorkiin useita kertoja muutaman viimeisen vuoden aikana auttaakseen sisartaan ja kannustaakseen tätä hakeutumaan tarvitsemaansa hoitoon. 

– Hän oli aina hyvin helposti kiihtyvä. Tunsin, että kaikki stressi ja paine hänen brändistään on saattanut ajaa hänet pisteeseen, jolloin hänestä tuli täysin maanis-depressiivinen. 

Saffo onnistui melkein saamaan sisarensa hoitoon samaan hoitolaitokseen, jonka asiakkaana muun muassa näyttelijä Catherine Zeta-Jones on ollut. Suunnitelma ei kuitenkaan onnistunut. 

– Hän oli valmis lähtöön, mutta jänisti viime hetkellä. Sanoin että menisin mukaan ja esittäisin olevani potilas, ja hän piti siitä ideasta. Sanoin, että voisimme puhua kaikesta, lapsuudestamme ynnä muusta. Että auttaisin häntä täyttämään aukot, jota hänellä ehkä oli. 

Toivosta luovuttiin

Sisaret olivat Saffon mukaan jo lähdössä, kunnes Spade totesi, että hänen brändinsä imago oli hänelle tärkeämpi. Spade oli huolissaan siitä, mitä ihmiset ajattelisivat ja sanoisivat, jos he saisivat tietää asiasta. 

Spaden aviomies ja yhtiökumppani Andy Spade yritti myös saada vaimonsa hoitoon. Pariskunnalla oli yksi yhteinen tytär, 13-vuotias Frances Beatrix Spade. Yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Saffon mukaan lopulta toivosta luovuttiin. 

– Lukuisten yritysten jälkeen, päästin lopulta irti. Joskus et vaan voi pelastaa ihmisiä itseltään. 

– Tiedän, että hänellä oli varmaankin suunnitelma, mutta hän kiisti sen. 

Lähde: Kansas City

Lue myös:

    Uusimmat