Sipoo suosittelee sadalle koulunsa oppilaalle etäopetusta heti huomisesta alkaen: Moni henkilökunnasta altistunut koronavirukselle – "Lähiopetusta ei voida suorittaa turvallisesti"

Porvoolaiskoulussa todettu koronavirustartunta – johtava lääkäri kommentoi tapausta suorassa lähetyksessä 4:31
Video: Porvoolaiskoulussa todettu koronavirustartunta – kaupungin johtava lääkäri kommentoi tapausta

Sipoon kunta suosittelee 4.-6. luokka-asteen oppilaita siirtymään Söderkulla skolassa etäopetukseen heti huomisesta alkaen. Kyse on noin sadasta oppilaasta.

Suositus on voimassa koko ensi viikon. Kunta toteaa tiedotteessaan, että niin merkittävä osa koulun opettajista ja koulunkäynnin ohjaajista on karanteenissa oltuaan kontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön, että lähiopetusta ei voida järjestää koulun kaikille oppilaille turvallisesti.

Sivistysjohtaja Jukka Pietinen kertoo STT:lle, että kunnassa on varauduttu siihen, että karanteeni jatkuu ensi viikon jälkeenkin.

– Sellaista päätöstä emme tosin ole voineet vielä tehdä muuta kuin siltä osin kuin on tarpeellista. Tässä vaiheessa päätös opetusjärjestelyistä voidaan tehdä ensi viikon ajaksi, Pietinen sanoo.

Etäopetusta opettajat voivat antaa oppilaille myös karanteenissa ollessaan. Sipoon kunnan mukaan oppilaat eivät ole altistuneet.

Huoltajille on kerrottu suosituksesta etäopetukseen siirtymisestä Wilman kautta.

Sipoon poikkeusolojen johtoryhmä päätti perjantaina, että kunnassa voidaan tarvittaessa siirtää oppilasryhmiä etäopetukseen, jos merkittävä osa opettajista ja koulunkäynnin ohjaajista on karanteenissa.

Lue myös:

    Uusimmat