Sinisten kansanedustaja Ari Jalonen lähtee ehdokkaaksi kokoomuksen listalle – tiedotteissa erikoinen ristiriita

Kokoomus kärsi epäselvistä hoitajakannoistaan 2:09
Video: Kokoomuksen suosio on laskenut viimeaikaisissa gallupeissa muun muassa hoitajamitoituskohun takia.

Sinisten kansanedustaja Ari Jalonen lähtee kevään eduskuntavaaleihin ehdolle kokoomuksen listalta.

Porilainen 44-vuotias Jalonen ei liity puolueeseen, vaan lähtee ehdolle sitoutumattomana ehdokkaana.

– Kansanedustaja Ari Jalonen on lähestynyt meitä mahdollisuudella lähteä vaaleihin kokoomuksen sitoutumattomana ehdokkaana, Satakunnan Kokoomuksen puheenjohtaja Satu Hatanpää kommentoi tiedotteessa.

Jalonen kertoo tiedotteessa jatkavansa vaaleihin asti työtä sinisten eduskuntaryhmässä normaalisti.

– Olen ilmoittanut sinisille eroavani puolueesta ja olevani ehdolla kokoomuksen listalla sitoutumattomana ehdokkaana, Jalonen toteaa kokoomuksen tiedotteessa

Kenen eduskuntaryhmässä Jalonen toimii?

Sinisten eduskuntaryhmän tiedotteen mukaan Jalonen taas lähtisi ehdolle kokoomuksen listalta.

Sen mukaan Jalonen asettuu sitoutumattomana ehdokkaana Kasitien vaaliliiton listalle kokoomuksen ja RKP:n kanssa.

– Jos tulen valituksi, on selvä, että siirryn lopulta Siniseen eduskuntaryhmään, Jalonen kommentoi Peuran tiedotteessa.

– Tarkoitus on saada Jalonen läpi ja lopulta Siniseen eduskuntaryhmään, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo puolestaan kertoo.

Tiedotteet ovat keskenään varsin ristiriitaisia. Satakunnan Kokoomus ry:n tiedotteessa Jalonen kertoo sitoutuneensa toimimaan kokoomuksen eduskuntaryhmässä, mikäli tulee vaaleissa valituksi.

– Yhteiseen sopimukseen kuuluu myös kohta, jossa sitoudun olemaan Kokoomuksen eduskuntaryhmässä vaalien jälkeen, mikäli tulen valituksi, ja vastaavasti minua kohdellaan ryhmän kansanedustajana muiden joukossa, Jalonen toteaa kokoomuksen tiedotteessa.

Takaisin sinisiin hallitusneuvotteluiden jälkeen?

Ari Jalonen täsmentää MTV Uutisille, että hän lähtee sitoutumattomana ehdolle kokoomuksen listalle Kasitien vaaliliittoon, jonka kokoomus ja RKP muodostavat Satakunnassa.

– Kokoomukselta tuli tiedote, ja se pitää täysin paikkansa. Kaikki on yhdessä sovittu, Jalonen toteaa.

Kokoomuksen tiedotteessa Jalonen siis kertoo sitoutuvansa olemaan kokoomuksen eduskuntaryhmässä vaalien jälkeen, mutta sinisten tiedotteessa Jalonen kuitenkin toteaa siirtyvänsä lopulta sinisten eduskuntaryhmään.

– Siinä on keskusteltu asioista ja siitä on tuommoinen tiedote tullut. Kun meikäläinen nyt jatkaa tässä sinisten ryhmässä normaalisti, niin ei siinä ole sen ihmeellisempää, Jalonen sanoo.

Satakunnan kokoomuksen tiedotteessa Jalonen kertoo järjestelyn vahvistavan todennäköisyyttä Petteri Orpon (kok.) pääministeripestille.

Onko siis mahdollista, että vaihtaisit eduskuntaryhmää takaisin sinisiin, kun Orpon pääministerin paikka olisi varmistunut?

– Se voi olla näin. Katsotaan asiat askel kerrallaan. Nyt on tällainen vaaliliitto ja olen siellä kokoomuksen listalla sitoutumattomana ja siinä on yhdessä sovittuja asioita, Jalonen sanoo.

Juttua täydennetty Ari Jalosen kommenteilla kello 21.35.

Lue myös:

    Uusimmat