Mainos

Siniset vaatii hallitusta hätäkokoukseen lapsiin Oulussa kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä: "Vastenmielisydessään vertaansa vailla"

1:33

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho vaatii, että hallitus kokoontuu ylimääräiseen hätäkokoukseen Oulun rikostapausten johdosta.

- Esitämme, että hallitus kokoontuu ylimääräiseen istuntoon, jossa saamme sisäministeriltä ja turvallisuusviranomaisilta tiedonannon Oulun poikkeuksellisen kuvottavista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä. Hallituksen täytyy saada tarvittavat faktat ja kuulla asiantuntijoiden toimenpide-esitykset. Hallituksen täytyy päättää pikaisesti toimenpiteistä, joilla annetaan kaikki mahdollinen tuki turvallisuusviranomaisille ja rikosten uhreille, sanoo ministeri Terho.

Terho toteaa, että turvallisuus on perusoikeus ja sen ylläpitäminen julkisen vallan tärkein tehtävä.

- Tämä alaikäisiin uhreihin kohdistunut rikosvyyhti on vastenmielisyydessä vertaansa vailla. Tämä on törkeä hyökkäys suomalaisia arvojamme ja kansanturvallisuutta kohtaan, toteaa Terho.

Siniset edellyttää, että seksuaalirikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat karkotetaan maasta.

- Puheet eivät riitä, tarvitsemme tekoja. Meidän on vastattava nopeasti ja konkretialla: kovemmat rangaistukset, hallitumpi maahanmuutto, palautukset pikavauhtia ja kunnon resurssit poliisille, esittää Terho.

Hallitus on jo ennen Oulun tapausten tietoon tulemista valmistellut eduskunnan käsittelyyn esityksen, joka koventaisi lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia. Lisäksi juuri voimaantulleen lain perusteella ulkomaalaisen voi jatkossa karkottaa aikaisempaa nopeammin, jos hän on syyllistynyt Suomessa törkeisiin rikoksiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja