Pääministeri Sipilä Oulun uusista seksuaalirikosepäilyistä: Turvapaikkajärjestelmä ei voi suojella rikollisia – "Teot herättävät minussa inhon tunteen"

KRP:n rikosylikomisario: Oulun epäillyt seksuaalirikokset ovat vasta jäävuoren huippu 1:33
KRP:n rikosylikomisario arvioi, että Oulun epäillyn seksuaalirikokset ovat vasta "jäävuoren huippu".

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on ottanut kantaa tänään Oulussa paljastuneisiin neljään uuteen epäiltyyn seksuaalirikokseen.

Tapausten rikosnimikkeinä on tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltynä tekoihin.

Herättävät inhon tunnetta

Sipilä kertoo ymmärtävänsä tapausten aiheuttaman huolen ja järkytyksen kansalaisten keskuudessa. Hänen mukaansa turvapaikkajärjestelmä ei voi suojella rikollisia.

Oulun poliisilla on nyt yhteensä yhdeksän seksuaalirikostapausta tutkinnassa, jossa uhreina on ollut alaikäinen tyttö.

– Jo aiemmat teot alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä herättivät minussa syvän inhon tunteen, Sipilä kommentoi tiedotteessaan.

Suomeen tulevien noudatettava lakeja

Hän peräänkuuluttaa, että jokaisen Suomeen tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta.

– Tästä emme tingi tippaakaan. Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaan.

"Ajatukset uhrien luona"

Sipilä kirjoittaa, että hänen ajatuksensa ovat epäiltyjen rikosten uhrien ja omaisten luona.

– Ajatuksemme ovat kaikkien näiden alaikäisten nuorten ja heidän perheidensä tukena näissä täysin epäinhimillisissä ja tuomittavissa teoissa. Tämänkaltaista väkivaltaisuutta ja piittaamattomuutta en voi ymmärtää.

Sipilä kertoo keskustelleensa tapauksista myös sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat