Mielenosoituskulkue 612 eteni Hietaniemen hautausmaalle – MTV seurasi itsenäisyyspäivän mielenosoituksia

2:41
Poliisin mukaan itsenäisyyspäivän vietto on sujunut rauhallisesti. Haastattelussa Helsingin poliisin ylikomisario Patrik Karlsson.

MTV Uutiset seurasi tässä artikkelissa itsenäisyyspäivänä järjestettäviä mielenosoituksia.

Itsenäisyyspäivän viettoa voit seurata myös seuraavissa artikkeleissa:

20.29: Mielenosoitukset päättymässä

Mielenosoitukset Helsingissä ovat päättymässä. Päätämme seurannan itsenäisyyspäivien mielenosoituksista tähän. Kiitos seuraamisesta ja hyvää itsenäisyyspäivää! 

MTV Uutiset seuraa itsenäisyyspäivän viettoa tämän artikkelin alusssa olevissa jutuissa sekä MTV Uutiset Livessä ja MTV Katsomossa. 

20.01: Poliisi turvannut itsenäisyyspäivän mielenosoituksia

Poliisi on varautunut kattavilla resursseilla itsenäisyyspäivän mielenosoituksiin. Poliisi julkaisi Twitterissä kuvan, jossa se on pysäyttänyt liikenteen tiettävästi Helsingin Töölössä.

19.42: 612-kulkue edennyt Hietaniemen hautausmaalle

Helsingin poliisi tiedottaa, että Töölöntorilta lähtenyt 612-kulkue on edennyt määränpäähänsä Hietaniemen hautausmaalle. 

19.28: MTV Uutisten toimittaja Eetu Ruonakosken yhteenveto

1:09
MTV Uutisten toimittaja Eetu Ruonakosken yhteenveto itsenäisyyspäivän mielenosoituksista Seitsemän uutisissa.

19.03: 612-kulkue lähtenyt liikkeelle

Helsingin poliisi tiedottaa Twitterissä, että 612-kulkue on lähtenyt liikkeelle Töölöntorilta.

18.41: "Töölöntorilla noin pari–kolmesataa ihmistä"  – kulkue odottaa lähtöä

– Töölöntorille on kokoontumassa ihmisiä 612-mielenosoitukseen. Raa'an arvion mukaan täällä on noin pari–kolmesataa ihmistä. Poliiseja on myös paikalla valvomassa tilannetta, sanoo MTV Uutisten toimittaja Eetu Ruonakoski paikan päältä.

612-mielenosoituksen oli  tarkoitus lähteä liikkeelle kello 18, mutta Ruonakosken mukaan tilanne Töölöntorilla oli vielä tuolloin varsin hiljainen. Kulkueen suuntana on Hietaniemen hautausmaa. 

18.17: Ylioppilaiden soihtukulkue edennyt Senaatintorille

Helsingin poliisi tiedottaa Twitterissä, että Ylioppilaiden soihtukulkue on edennyt Senaatintorille. Poliisin arvion mukaan Helsinki ilman natseja -mielenosoituksissa on kaiken kaikkiaan noin 1000–1500 mielenosoittajaa.

Korjaus uutiseen 6.12. kello 18.42: Poliisin mukaan ainoastaan Helsinki ilman natseja -mielenosoitukseen on osallistunut noin 1000–1500 ihmistä.

17.29: Ylioppilaiden soihtukulkue lähtenyt liikkeelle

Helsingin poliisi tiedottaa, että ylioppilaiden soihtukulkue on lähtenyt liikkeelle. 

17.26: Helsinki ilman natseja -mielenosoittajia kokoontunut Narinkkatorille Kamppiin

Helsinki ilman natseja -mielenosoittajia on kokoontunut Helsingin Kamppiin Narinkkatorille. 

17.05: Suomi herää -marssi on päässyt Eduskuntatalolle

Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että Sinimusta-liikkeen Suomi herää -mielenosoitus on edennyt Eduskuntatalolle. Paikalla on noin 250 mielenosoittajaa. 

16.42: Suomi herää -marssi päässyt liikkeelle – etenee Eduskuntatalolle

– Sinimusta-liikkeen Suomi herää -marssi on päässyt jatkamaan kulkuaan kohti Eduskuntataloa. Poliisi "motitti" vastamielenosoittajien joukon Postitalon kulmalle. Vastamielenosoittajat huutelevat "hyvä Marx, hyvä Lenin, hyvä Mao Zedong". Ja punaliput liehuvat, kertoo MTV Uutisten toimittaja Eetu Ruonakoski mielenosoituskulkueesta.

Suomi herää -mielenosoitus lähti Rautatientorilta kello 16 liikkeelle. Mielenosoitus kulki reittiä Mikonkatu–Pohjoisesplanadi–Mannerheimintie. Kulkueen pääetappi on Eduskuntatalo.

16.34: Sinimusta-liikkeen Suomi herää -marssi pysäytettiin

MTV Uutisten toimittaja Eetu Ruonakoski kertoo paikan päältä Sinimusta-liikkeen mielenosoituksesta, että marssi pysäytettiin pienen vastamielenosoittajien toimesta Postitalon edustalle Helsingissä. 

– Vastamielenosoittajat huutavat, että "kadut kuuluu meille, ei rasisteille". Mitään yhteenottoa mielenosoittajien kesken ei ole nähtävissä, Ruonakoski kertoo paikan päältä.

Ruonakosken mukaan paikalla on monia poliisipartioita sekä ratsupoliiseja ja kannatusrummut paukkuvat. 

16.07: Sinimusta-liikkeen mielenosoitus alkanut Rautatientorilta

Sinimusta-liikkeen Suomi herää -mielenosoitus on alkanut Rautatientorilla. MTV Uutisten toimittaja Eetu Ruonakoski seuraa mielenosoituksen kulkua paikan päältä. 

Ruonakosken arvion mukaan paikalla olisi reilu parisataa osallistujaa. Soldiers of Odin -takkeja ja Suomen lippuja näkyy mielenosoittajakunnassa. 

Helsingin poliisi toivottaa Twitterissä hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää. Poliisi tiedottaa, että se turvaa itsenäisyyspäivän viettoa.

Seuraa myös muita MTV:n itsenäisyyspäivän seuranta-artikkeleita:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja