Simpsonit-tähdellä erikoiset idolit

Simpsonit-sarja teki ääninäyttelijän työstä himoitun unelman. Lisa Simpsonin äänen, Yeardley Smithin, omat idolit saattavat kuitenkin yllättää.

Huippusuosittu Simpsonit-animaatio teki miljonäärejä paitsi sarjan luojasta Matt Groeningista, myös sarjan ääninäyttelijäkaartista. Ennätyspitkään jatkunut sarja on tarjonnut sen ydinhahmojen esittäjille huikean pitkän yhtäjaksoisen työsuhteen.

48-vuotias Yeardley Smith on yksi kultasuoneen osunut ääninäyttelijä. Hän on toiminut Simpsoneiden Lisa-tyttären äänitorvena 80-luvun lopulta saakka. Collegenews.comin tuoreessa haastattelussa Smith puhuu muun muassa päätymisestään pitkään jatkuneeseen Simpsonit-pestiinsä ja omista idoleistaan.

– Työstin erästä näytelmää New Yorkissa vuonna 1986. Luulen että vain 17 ihmistä näki sen näytelmän, mutta yksi heistä sattui olemaan se henkilö, joka roolitti Simpsoneiden lyhyet sketsipätkät Tracey Ullman Show -ohjelmaan vuotta myöhemmin. Hän muisti minut ja sanoi heti tietävänsä, kenen täytyisi esittää Lisa Simpsonia, Smith muistelee onnekasta päätymistään sarjaan.

Smith kertoo sivustolle ihailevansa Simpsonit-kollegoitaan, jotka kykenevät esittämään ongelmitta useita eri hahmoja samaan aikaan. Mutta jos ei puhuta ääninäyttelijöistä, Smithin idolit saattavat yllättää.

– Minua inspiroivat ihmiset, jotka jahtaavat unelmiaan ja seuraavat vaistojaan. Minusta se on nopein tie onneen, Smith pohjustaa inspiraation lähteitään.

Toinen naisen idoleista on yllättäen jokaisen suomalaisen tuntema isomahainen partaveikko.

Ketkä ovat Smithin suurimpia innoittajia? Lue lisää: Simpsonit-ääninäyttelijällä erikoiset idolit

SIMPSONIT Subilla arkisin alkaen kello 20.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat