Simba palaa valkokankaalle – rakastetusta Leijonakuninkaasta uusi versio

Animaatiosuosikin päivitetyn version ohjaa muun muassa Iron Man -elokuvien takaa tuttu mies.

Vuonna 1994 elokuvateattereissa jättimenestykseksi nousseesta Leijonakuningas-animaatioelokuvasta tehdään uusi versio. Asia vahvistetaan tuotantoyhtiö Walt Disney Companyn nettisivuilla.

Päivitetyn version ohjaa niin ohjaajana kuin näyttelijänä tunnettu Jon Favreau.Favreau ohjasi myös Disneyn edellisen uusiohitin, viime huhtikuussa ensi-iltansa saaneen Viidakkokirjan uuden version.

Viidakkokirja on kerännyt maailmanlaajuisesti jo lähes 967 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lipputulot. Jon Favreau on kiinnitetty myös Viidakkokirjan jatko-osan ohjaajaksi.

Disney on panostanut viime vuosina animaatiosuosikkiensa filmatisointiin. Klassikkotarinaan perustuva Kaunotar ja hirviö -elokuva, jota tähdittää Emma Watson, saa ensi-iltansa maaliskuussa 2017.

Disneyn tiedotteen mukaan päivitetyssä Leijonakuninkaassa tullaan kuulemaan myös vuoden 1994 animaatioversion suosikkilauluja, kuten Elton Johnin jättihitti Can You Feel the Love Tonight, joka voitti parhaan laulun Oscar-palkinnon.

Tarkempaa tietoa Leijonakuninkaan uusioversion ensi-ilta-ajankohdasta ei kerrota tiedotteessa.

Leijonakuninkaan alkuperäisversio on tuottanut lähes 970 miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä yhden kautta aikojen menestyneimmistä animaatioelokuvista.

Elokuvasta tehtyjä näytelmäversioita on nähty teattereissa ympäri maailman.


Lue myös:

    Uusimmat