Mainos

Silmittömistä kivuista kärsivä Arssi sai mieluisan syntymäpäivälahjan – "Kun saan kipukouristuksen, en enää tipahda lattialle"

Jatkuvista kivuista kärsivä turkulainen Arssi Tikkanen on iloinen saamastaan lahjasta.

CRPS-kipuoireyhtymää sairastava Tikkanen täytti perjantaina 24 vuotta. Hän sai iloisen ja kauan odotetun yllätyksen syntymäpäivänään. MTV Uutiset tapasi Tikkasen heinäkuussa, jolloin hän kertoi, että hän toivoisi parempaa tuolia, koska silloisessa tavallisessa keittiötuolissa oli huono istua.

– Pitäisi olla parempi, tässä on huono istua ja koko ajan minua pitää nostella ja vaihtaa asentoa. Parempi tuoli pitäisi varmaan teetättää, missä olisi minulle räätälöidyt nojat, koska tähän en voi nojailla hirveästi selällä, Tikkanen kertoi MTV:lle.

Nyt Tikkasen toive on toteutunut. Viime torstaina hän sai mieluisan yllätyksen kotiovelleen, kun hänelle tuotiin räätälöity tuoli.

– Se oli suuri yllätys. En tiennyt siitä mitään. Ihmettelin vain, kun aiemmin täällä käytiin mittailemassa, mutta minulle ei kerrottu mitään.

Brother Christmas on auttanut ihmisiä aiemminkin

– Hän keräsi rahaa 7-vuotiaalle Viljamille, joka halusi eläintarhaan ennen sokeutumistaan

– Hän auttoi toteuttamaan syöpään pian kuolevan Kian, 6, viimeisen toiveen

Lue, miksi Brother Christmas alkoi hyväntekijäksi

Yllätyksen takana oli hyväntekeväisyystempauksista tunnettu Brother Christmas. Yllätysten suma ei kuitenkaan loppunut tuoliin.

– Vielä perjantaina Brother Christmas soitti, että hän on ostanut minulle tubettamista varten kunnon järjestelmäkameran.

Tuoli helpottanut elämää

Tikkanen kertoo, että uusi tuoli on turvallisempi. Lisäksi se on helpottanut hänen elämäänsä.

– Tuoli on jämäkkä. Jos saan kouristuksia, en tipu enää taaksepäin. Aiemmassa tuolissa saatoin tippua tuolista kipukouristuksen aikana. Tässä on helpompi istua ja selkä- ja käsinoja on paljon pehmeämpi. Nyt pystyy nojaamaan paljon paremmin sivulle.

Vointi huonontunut

MTV Uutisten tavatessa Tikkasen heinäkuussa mies vaipui säännöllisesti kivun valtaamana omiin ajatuksiin. Tuolloin hän kertoi, ettei pysty nukkumaan kivun takia, vaan on jatkuvassa horrosmaisessa tilassa. Vointi ei ole Tikkasen mukaan parantunut.

– Kyllä se on huonontunut, ei se ole parempaan suuntaan mennyt.

Uusia hoitoja ei Tikkasen mukaan ole enää kokeiltu. Hän on edelleen voimakkaassa lääkityksessä.

– Kivut ovat pahentuneet ja kouristuksia on paljon enemmän, Tikkanen toteaa.

Tikkanen kertoo videolla, mikä saa jaksamaan eteenpäin elämässä. Lisäksi hän kertoo suurimmasta toiveestaan.

2:25

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.