Mainos

Sijoitusrahastojen pääoma kasvoi alkuvuonna

Sijoitusrahastot keräsivät uutta sijoituspääomaa tammi-heinäkuun aikana 2,9 miljardia markkaa, ja niiden yhteinen sijoituspääoma oli heinäkuun lopussa 8,1 miljardia. Viime vuoden lopussa sijoitusrahastojen pääoma oli 5,2 miljardia markkaa.

Pääosa eli noin 2,5 miljardia alkuvuoden rahastopääoman kasvusta tuli lyhyen koron rahastoihin. Etenkin yritykset ja muut institutionaaliset sijoittajat lisäsivät niihin sijoituksiaan. Myös pitkän koron rahastoissa pääomat lähtivät kesä-heinäkuussa nousuun. Yhdistelmärahastoissa pääomat pysyivät alkuvuonna lähes ennallaan, ja osakerahastoissa nettomerkinnät laskivat alkuvuonna.

Rahastopääoman kasvusta huolimatta Suomeen rekisteröityjen rahastojen osuuksien omistajien lukumäärä laski tammi-heinäkuussa noin 1 300 sijoittajalla vajaaseen 57 000:een.

Sijoitusrahastoyhdistyksen toiminnanjohtaja Markku Savikko sanoo tämän osoittavan, että tavalliset sijoittajat - päinvastoin kuin instituutiot - eivät ole vielä löytäneet sijoitusrahastoja.

Arctos Futuran vuoden tuotto 43,5 prosenttia

Suomen Optiomeklareiden (SOM) rahastoraportin mukaan tuottoisin Suomi-rahasto 12 kuukauden jaksolla oli osakerahasto Arctos Futura, jonka tuottoprosentti nousi 43,5:een. Kansainvälisistä rahastoista tuottoisin oli Fleming FF Eastern European, jonka tuotto oli vuoden jaksolla peräti 70,3 prosenttia.

Suomalaisista yhdistelmärahastoista tuottoisin oli FIM Forte 26,9 prosentin tuotolla, pitkän koron rahastoista Evli Valtionobligaatio 13,4 prosentin tuotolla ja lyhyen koron rahastoista Evli Korko 5,5 prosentin tuotolla.

SOM:n raportissa olleissa 55 Suomi-rahastossa oli pääomaa heinäkuun lopussa 7,5 miljardia markkaa ja rahasto-osuuksien omistajia runsaat 53 000.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.