Mainos

Sijoitusklubi tärveli Lastenklinikoiden Kummien mainetta

Tuottoisaa valuuttakauppaa verkostomarkkinoinnin keinoin mainostava Smart Profit Club on sotkenut toimintaansa hyväntekeväisyysjärjestö Lastenklinikoiden Kummien nimen ilman lupaa.

Nettisivuillaan Smart Profit Club kertoo sen joidenkin jäsenten perustaneen viime perjantaina yhdistyksen nimeltä Valuuttakaupalla hyväntekeväisyyttä ry.

Yrityksen mukaan yhdistys kerää rahaa sekä jäseniltään että kannattajajäseniltä. Kerätyt rahat se väittää sijoittavansa valuuttatreidaukseen ja lahjoittavansa siitä saadut tuotot hyväntekeväisyysjärjestöille.

Vielä eilen nettisivuilla mainittiin rahoja annettavan Lastenklinikoiden Kummeille.

Kummien toiminnanjohtaja Maria Ekroth on hermostunut Smart Profit Clubin toiminnasta. Klubi oli etukäteen tiedustellut mahdollisuutta tukea Kummien toimintaa.

- Nimenomaan kielsimme heitä käyttämästä nimeämme tai logoamme missään markkinoinnissaan. Silti he toimivat näin.

Yritys poisti myöhemmin maininnan Kummien vaatimuksesta.

- Meille on äärimmäisen tärkeää se, että toimintaamme luotetaan. Minua todella harmittaa, että nimemme tuodaan esille tällaisessa yhteydessä, alleviivaa Ekroth.

Yhdistystä ei löydy rekisteristä

Yritys väittää valheellisesti sen jäsenten perustaneen rekisteröidyn yhdistyksen. Todellisuudessa Valuuttakaupalla hyväntekeväisyyttä ry:tä ei ole rekisteröity. Yhdistysrekisteristä huomautetaan, että ry-päätteen käyttäminen on tuolloin ehdottomasti kiellettyä.

Smart Profit Club kertoo myös, että yhdistyksen kannattajajäsenet voivat lahjoittaa toimintaan haluamansa summan. Esittelijä Pirjo Ervola Etelä-Suomen lääninhallituksesta toteaa, että tältä osin kyseessä on rahan kerääminen yleisöltä.

- Tähän tarvittaisiin tietenkin keräyslupa. Sen saaminen ei ylipäätään ole mikään läpihuutojuttu, vaan vaatii runsaasti selvitystyötä.

Selityksiä WinCapita-yhteyksistä kaivataan

Lukuisista yrityksistä huolimatta emme tavoittaneet Smart Profit Clubin toimitusjohtajaa Matti Rautajokea, 30, kommentoimaan asiaa.

Julkisuudessa on arveltu, että tammikuussa perustettu Smart Profit Club seuraisi laajasta sijoitushuijauksesta epäillyn WinCapitan (entinen WinClub) toimintamallia. Rautajoki on aiemmin kiistänyt väitteen.

Smart Profit Clubin säännöt ovat kuitenkin lähes samanlaiset WinCapitan sääntöjen kanssa.

Myös henkilöyhteyksiä erilaisiin rikoksista epäiltyihin verkostoihin kuitenkin löytyy.

Esimerkiksi Financia4us.com –nettisivustolla WinClubia aikoinaan markkinoinut mies on ollut mukana Rautajoen toisen yrityksen HR Profit Groupin toiminnassa.

WinClubin lisäksi Financia-mies on mainostanut sivuillaan useita muita verkostoyrityksiä, muun muassa keskusrikospoliisin pyramidihuijaukseksi epäilemää eläkevakuutusviritys Global Pension Plania.

Maaliskuussa Rautajoki kertoi MTV:n uutisille tuntevansa henkilökohtaisesti WinCapitan toiminnassa mukana olevia henkilöitä, mutta hänen mukaansa nämä yhteydet eivät vaikuta millään tavalla hänen yrityksensä liiketoimintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.