Mainos

Sibeliuksen kotiseutu soi ensi viikon

Säveltäjä Jean Sibeliuksen kotikaupungissa Järvenpäässä etsittään ensi viikon ajan Pohjolan parasta lied-laulajaa. Kansainvälisen Sibelius-laulukilpailussa voitosta kilpailee 22 loppukilpailuun hyväksyttyä.

Kovin kansainvälinen joukko ei tosin ole, 18 osanottajaa on Suomesta, kaksi Virosta, yksi Islannista ja Ruotsista. Hakijoita oli peräti 74. Valinnan on tehnyt Sibelius-laulukilpailun esikarsintatuomaristo, puheenjohtajanaan kilpailun taiteellinen neuvonantaja Jorma Hynninen

Sunnuntaina alkava kilpailu järjestetään nyt toista kertaa - ensimmäinen Järvenpään Sibelius-laulukilpailu järjestettiin vuonna 2007. Voittaja saadaan selville ensiviikon lauantain finaalissa.

Tunnetumpia suomalaisia laulukilpailuja ovat Timo Mustakallion ja Mirjam Helinin nimikkokilpailut.

Muu maailma suljettu pois

Kisa on avoin nuorille Pohjoismaiden ja Baltian laulajille. Loppukilpailussa solistit esittävät kahden Sibeliuksen laulun lisäksi hänen aikalaistensa Gustav Mahlerin ja/tai Richard Straussin lauluja.

Loppukilpailun orkesterina soittaa Helsingin kaupunginorkesteri, joka kutsuu itseään mielellään Sibeliuksen omaksi orkesteriksi. Se kantaesitti Sibeliuksen johdolla suuren määrän hänen keskeistä tuotantoaan, muun muassa kuusi seitsemästä sinfoniasta. Loppukilpailussa orkesteria johtaa John Storgårds.

Järvenpäähän ei tarvitse mennä jos Sibeliusta haluaa kuulla: Sibelius-laulukilpailun gaalakonsertti järjestetään Helsingin Musiikkitalossa ensi tiistaina. Ohjelmistossa on orkesterimusiikkia, muunmuassa Uljas Pulkkiksen värikääksi ja vauhdikkaksi mainostettu orkesteriteos Trial, joka syntyi Sibelius -kapellimestarikilpailua varten vuonna 2005.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.