Mainos

Seta adoptiolaista: "Kuin Suomi olisi voittanut maailmanmestaruuden"

Naispari lapsen kanssa puistossa.

Seksuaalista tasavertaisuutta ajavassa Setassa on riemuittu siitä, että samaa sukupuolta olevat parit saavat uuden lain myötä viimein oikeuden sisäiseen adoptioon.

- Tunne on vähän samanlainen kuin että Suomi olisi voittanut maailmanmestaruuden. Tavallaan Suomi on kyllä nyt siirtynyt MM-kastiin. Olemme pitkään olleet muiden Pohjoismaiden perässä seksuaalivähemmistökysymyksissä, mutta nyt ovat asiat viimein mallillaan, iloitsee Setan puheenjohtaja Outi Hannula.

Hannula kertoo olevansa yllättynyt siitä, että laki meni läpi eduskunnassa niin selvällä ääntenenemmistöllä.

- Melkein 80 prosenttia paikalla olleista kansanedustajista äänesti lain puolesta. Se on todella hieno signaali koko Suomelle siitä, että eduskuntakin tunnustaa samaa sukupuolta olevien vanhempien olemassaolon. On myös lapsen etu, että hänen olemassa olevat suhteet vanhempiinsa tunnustetaan virallisella tasolla.

Setan puheenjohtaja on mielissään myös siitä, että lapsijärjestöt ja jopa kirkolliset piirit olivat Setan kanssa adoptioasiassa samoilla linjoilla.

- Monille tahoille oli nimenomaan tärkeää se, että sateenkaariperheiden lasten edut voidaan turvata elämän hankalissa kriisitilanteissa, Hannula toteaa.

"Oinosen puheet vastuuttomia"

Setassa on seurattu varsin hämmentyneinä perussuomalaisten kansanedustajan Pentti Oinosen kommentointia homo- ja lesboparien adoptio-oikeudesta. Oinonen kysyi tiistaina puheenvuorossaan eduskunnassa, ryhdytäänkö maailmalla esittämään vaatimuksia mahdollisuudesta avioitua koirien kanssa, jos homo- ja lesbopariskunnat saavat oikeuden adoptioon.

Setan puheenjohtaja pitää kansanedustajan puheita asiattomina ja vastuuttomina.

- Vaikka kansanedustajalla on oikeus ilmaista mielipiteensä, kuuluu hänelle kuitenkin myös vastuu siitä, miten hän kantansa ilmaisee, Hannula muistuttaa.

Hannulan mukaan kansanedustaja antaa asiattomalla kielenkäytöllä huonoa esimerkkiä siitä, jonka mukaan yhteiskunnassa olisi hyväksyttävää puhua näin homoista, lesboista ja heidän perheistään.

- Tällaisissa puheenvuoroissa koetellaan aika paljon sopivuuden ja loukkaavuuden rajoja.

Setaan on tullut Oinosen kommenttien jälkeen jonkin verran palautetta erityisesti pienillä paikkakunnilla asuvilta sateenkaariperheiltä.

- He ovat olleet huolestuneita, koska usein tällaisten kommenttien jälkeen homofobiset ihmiset saavat lisää vettä myllyynsä.

Hannula kiittelee kuitenkin sitä, että media ja muut kansanedustajat ovat tarttuneet tiukasti Oinosen kommentteihin.

- On hyvä, että asiaan on reagoitu näin laajasti ja todettu ääneen, etteivät tällaiset puheet ole asiallisia tai hyväksyttäviä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.