Mainos

Serbia voitti Euroviisut 2007

Serbia voitti tiukan äänestyksen 33 pisteellä ennen Ukrainaa.

Helsingissä juuri päättyneistä Eurovision laulukilpailuista tuli Ukrainan ja Serbian kaksintaistelu. Äänestyksen puolivälissä nämä kaksi ennakkosuosikkia alkoivat erottua muista. Äänestys pysyi tiukkana loppuun saakka, mutta Serbia piti Ukrainan takanaan. Serbia voitti lopulta 268 pisteellä Ukrainan jäädessä 235 pisteeseen. Voittajakappale, Marija Serifovicin esittämä Molitva, on myös ensimmäinen Euroviisut voittanut balladi 11 vuoteen ja ensimmäinen ei-englanninkielinen voittajakappale sitten vuoden 1998.

Kuten semifinaalista, tästäkin kilpailusta tuli Itä-Euroopan näytös. Serbian ja Ukrainan lisäksi kymmenen kärkeen nousivat Venäjä, Turkki, Bulgaria, Valko-Venäjä, Kreikka, Armenia ja Unkari. Idän menestys ja Serbian voitto ei kuitenkaan perustunut pelkästään naapurisovulle, myös Länsi-Eurooppa käänsi selkänsä omilleen.

Perinteisille viisumaille kilpailun lopputulos oli surullinen. Suomen kappaleen synkkyys oli liikaa muulle Euroopalle, iltaamme piristivät ainoastaan Ruotsilta ja Islannilta saadut 12 pistettä. Suomen kokonaispistemäärä oli 53 ja sijoitus 17. Suomi sai Ruotsin ja Islannin lisäksi pisteitä Valko-Venäjältä (1), Andorralta (7), Tanskalta (4), Saksalta (1), Liettualta (5), Norjalta (4), Sveitsiltä (1) ja Virolta (6).

Vielä huonommin kävi Ruotsille, jonka supersuosikki The Ark sai 2 pistettä Hanna Pakarista vähemmän. 18. sija pudottaa voittoa odottaneen naapurimaamme Suomen tavoin ensi vuoden semifinaaliin. Suomen ja Ruotsin taakse jäivät Saksa, Espanja, Liettua, Ranska, Iso-Britannia ja Irlanti.

Vaikka pistemäärä ei ylpeyttä aiheutakaan, saattaa Suomi onnitella itseään kaikin puolin onnistuneesta Euroviisushowsta, joka paria pientä kameraongelmaa lukuunottamatta sujui täydellisestä. Ennennäkemätön laulujen taustalla näkynyt valoshow toi kiitosta kaikilta osallistujamailta. Ohjelma alitti arvioidun kestoaikansa usealla minuutilla.

(MTV3-Mikko Suhonen)

Lue täydellinen tuloslista täältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.