Mainos

Senaattori Kennedy haudataan veljiensä viereen

Yhdysvaltojen senaattori Edward Kennedy on kuollut aivokasvaimen aiheuttamaan syöpään. Eilisiltana kuollut Kennedy oli 77-vuotias.

Kennedyllä todettiin pahanlaatuinen aivokasvain vuonna 2008. Vuoden 2009 alussa, presidentti Barack Obaman virkaanastujaisissa Kennedy sai sairaskohtauksen juhlalounaalla ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

Edward "Ted" Kennedy oli yhdysvaltalainen demokraattipoliitikko ja Massachussettsin senaattori. Hän oli viimeinen Kennedyn veljeksistä, joihin kuuluivat Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedy sekä senaattori Robert Kennedy. Hänet valittiin senaattiin vuonna 1962, jolloin John F. Kennedy toimi presidenttinä.

Kovia kokenut perhe menetti "elämänsä valon"

Presidentti John F. Kennedy salamurhattiin vuoden 1963 presidentinvaalien kampanjoinnin aikana. Senaattorina työskennellyt Robert Kennedy kuoli salamurhaajan luotiin viisi vuotta myöhemmin. Vanhin veljistä, Joseph Kennedy, kuoli toisessa maailmansodassa.

Ted Kennedyn sisko Eunice Kennedy Shriver menehtyi kaksi viikkoa sitten yhdysvaltalaisessa sairaalassa.

- Edward M. Kennedy, syvästi rakastamamme aviomies, isä, isoisä, veli ja setä, menehtyi eilen illalla kotonaan, perhe kertoo tiedotteessaan.

- Olemme menettäneet korvaamattoman perheenjäsenen ja elämämme riemukkaan valon, mutta hänen uskonsa, optimisminsa ja sinnikyytensä elää meidän sydämissämme ikuisesti, perhe kertoo.

Kennedy haudataan Arlingtoniin

Kennedy haudataan Arlingtonin sotilashautausmaalle veljiensä John F. Kennedyn ja Robert F. Kennedyn viereen, sanoo yhdysvaltalainen virkamies.

Bostonissa pidettävät hautajaiset on suunniteltu lauantaiksi. Perjantaina järjestetään yksityinen muistotilaisuus, kertoi Kennedyn perhe.

Edward Kennedy on oikeutettu haudattavaksi Arlingtoniin, koska hän palveli Yhdysvaltain armeijassa ja työskenteli tehtävissä, joihin hänet oli valittu vaaleilla. Hautausmaa on varattu sodissa kaatuneille, historiallisesti merkittäville henkilöille, presidenteille ja korkeimman oikeuden tuomareille.

(MTV3 - Reuters)

Katso Tanja Huutosen juttu MTV3 Katsomosta (Seitsemän uutiset 26.8.2009):

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.