Mainos

Sellossa varaudutaan vuosipäivän tunteisiin

Huomenna tulee kuluneeksi vuosi Sellon ampumatragediasta. Vuoden viimeisenä päivänä, aamukymmeneltä, Ibrahim Shkupolli käveli Sellon Prismaan ja surmasi neljä kaupan työntekijää.

Entisen naisystävänsä hän oli surmannut jo aiemmin aamulla. Prisman veritekojen jälkeen Shkupolli ajoi Espoon Suvenlahteen ja ampui itsensä.

Tänään ja huomenna Sellon Prismassa on Suomen Punaisen Ristin (SPR) kriisipsykologeja paikalla. Psykologit auttavat työntekijöitä kohtaamaan ammuskelun vuosipäivän ja käsittelemään sen aiheuttamia tunteita. Apua saattavat tarvita varsinkin ne, jotka itse kohtasivat kuolemanvaaran tai näkivät läheisiä ammuttavan.

– Vuosipäivät saattavat nostaa tapahtumat ihmisten mieliin. Huomenna tyypillisesti tapahtumaa lähellä olleet ihmiset käyvät omaa päiväänsä läpi - juuri tällä hetkellä tapahtui sitä ja tätä, ja nyt se oli ohi, kertoo SPR:n psykologian valmiusryhmän vetäjä Salli Saari.

Saari oli paikalla vuosi sitten tapahtumien jälkeen. Hän kertoo, että siellä oli silloin avoin ja rohkea mieliala, ja tuntemuksista tultiin rohkeasti keskustelemaan.

Prismassa on tänään ollut rauhallista, ja Saari uskoo huomisenkin menevän hyvin.

– Välttämättä kovin suurta tarvetta kriisiavulle ei ole, mutta tämä tuen tarjoaminen on meiltä välittämisen osoitus. Tänään ihmiset pelkäävät huomista - mitä huomenna minulle oikein tapahtuu, ja mitä tunteita päivä minussa herättää.

Sellon Prisman johtajan Merja Piispasen mukaan osa Prisman työntekijöistä on vapaalla omasta tahdostaan. Piispasen mukaan kaikille tarjottiin mahdollisuutta ottaa huominen vapaaksi.

– Osa kuitenkin halusi olla huomenna töissä. Saamme apuvoimia muista Prismoista, joten ammattitaitoinen porukka on huomenna kasassa.

Huomenna aamukymmeneltä Prismassa vietetään hiljainen minuutti tragedian uhrien muistoksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.