Mainos

Sellipalon sytyttänyt vanki karkasi sairaalasta

Tampereen poliisi etsii tutkintavankia, joka karkasi Tampereen yliopistollisesta keskussairaalasta lauantaiaamuna.

Vanki sytytti poliisivankilassa sellinsä roskiksen palamaan perjantai-iltana. Palosta levisi laajalti savukaasuja vankilan tiloihin. Vanki kuljetettiin tarkkailuun Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan hänen hengitettyä palokaasuja. Tarkastettavaksi ja tarkkailuun ohjattiin myös kolme poliisivankilan henkilökuntaan kuuluvaa.

Pirkanmaan poliisilla ei kuitenkaan ollut lähettää poliiseja vartioimaan vankia sairaalaan. Vanki karkasi osastolta lauantaiaamuna.

Poliisi selittää, että kaikki käytössä olleet resurssit jouduttiin sitomaan Pride-kulkueen sekä siihen liittyvien tapahtumien turvaamiseen sekä Kukkaisviikkojen juhlaparaatiin.

- Vangin taustat ja yleiset olosuhteet huomioiden perjantai-illan ja lauantaiaamun ja -päivän poliisiresurssit on jouduttu tietoisesti kohdentamaan ensisijaisesti hälytystehtävien hoitamiseen ja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseen ja turvaamiseen, Pirkanmaan poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Karanneella tutkintavangilla ei ole poliisin mukaan taustallaan henkeen tai terveyteen kohdistuvia väkivaltarikoksia.

Tarjosi rahaa lehdelle

Karannut tutkintavanki yritti myös ilmeisesti rahastaa tarinallaan.

Hän otti eilen yhteyttä rikoslehti Alibin toimitukseen, kertoo lehtinettisivuillaan. Alibin mukaan hän tarjosi haastattelua, jossa olisi kertomansa mukaan esiintynyt nimellään ja kuvallaan. Vastineeksi hän olisi halunnut rahaa, jotta pystyisi rahoittamaan pakomatkansa. Lehti kieltäytyi jutunteosta.

Mies olisi halunnut kertoa siitä, miten helppoa poliisivankilasta oli karata.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.