Selätä ahdistuneisuus luonnon omilla tehokeinoilla

Luonto on pullollaan erilaisia rohtoja, jotka auttavat jaksamaan ja lievittävät ahdistuneisuutta.

Nykyään ihmiset huolehtivat yhä useammista asioista. Tärkeät työtehtävät on tehtävä. Silti aikaa pitäisi riittää myös urheiluun, kokkaamiseen, lasten hoitamiseen, kavereiden tapaamiseen ja rentoutumiseen. Harmillisen usein aikaa arjen muihin askareisiin napataan rentoutumisesta.

Rauhoittuminen on kuitenkin tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Ahdistuneisuus vähentää motivaatiota ja hankaloittaa uusien asioiden hoitamista. Tiettyjen raaka-aineiden avulla sekä liikunnan lisäämisellä häivytät ahdistuneisuuden nopeasti.

Lisäystä ruokavalioon

On tärkeää muistaa syödä aamupala, jotta päivä lähtee käyntiin oikealla tavalla. Tuntiessasi olosi nälkäiseksi kannattaa nautiskella nopeita välipaloja, kuten tummaa suklaata tai pähkinöitä. Omega-3-rasvahappojen lisääminen ruokavalioon vähentää stressiä tutkitusti. Ruoka-ajoista huolehtiminen on myös oleellista hyvinvoinnin kannalta.

Kamomilla ja laventeli ovat sellaisia luonnontuotteita, jotka rentouttavat ihmisen mieltä. Ahdistuneisuutta saa siis lievitettyjä näiden kasvisten avulla.

Vihreä tee toimii samanaikaisesti rentouttavana ja piristävänä tekijänä.

Unettomuudesta kärsivien kannattaa lisätä ruokavalioonsa rohtovirmajuurta, sitruunamelissaa ja kärsimyskukkaa. Kyseiset kasvit auttavat uniongelmien lisäksi myös rentoutumisessa, mikä on hyvin tärkeää ahdistuneisuuden taltuttamiseksi.

Rentouttavaa tekemistä

Liikkuminen lisää itsevarmuutta ja tarmokkuutta, joten ahdistuneisuus pysyy varmemmin poissa kuvioista. Tutkimuksen mukaan jo 21 minuutin urheilusuoritus vaikuttaa erittäin positiivisesti ihmisen mieleen. Metsäisillä lenkkipoluilla viihtyvät lenkkeilijät olivat rentoutuneempia kuin kaupunkiympäristössä urheilevat ihmiset.

Hengitysharjoitusten hyödyntäminen on huikea keino taltuttaa levottomuutta. Aloita harjoitus hengittämällä ensiksi ulos suun kautta. Sitten hengitä sisään nenän kautta laskemalla samalla neljään. Pidätä sitten hengitystäsi laskemalla seitsemään. Viimeistele harjoitus hengittämällä rauhallisesti ulos suun kautta ja laskemalla samalla kahdeksaan. Tämä kyseinen harjoitus kannattaa tehdä vähintään kahdesti päivässä.

Ahdistuneisuuteen vaikuttaa usein myös tunne siitä, että asiat menevät mönkään. Ihmisillä on tapana liioitella asioiden laajuutta. Tämä kannattaakin lopettaa saman tien, sillä hyvin harvoin asioilla on todella niin mullistava vaikutus elämääsi kuin arvelet.

Käy saunassa, lämpimässä kylvyssä tai nautiskele rannalla auringon valosta. Yhdistämme usein lämmön tunteen turvallisuuteen sekä hyvinvointiin.

Anna itsellesi aikaa ja mietiskele rentouttavassa ympäristössä iloisia asioita. Tehostaaksesi rentouttavaa vaikutusta kannattaa sulkea silmät ja hengittää rauhallisesti syvään. Hyvin tärkeää ahdistuneisuuden taltuttamisessa on se, että muistaa myös olla vähättelemättä itseään.

Lue lisää:

Lähde: Health

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja