Seksuaalirikoksesta epäilty prinssi Andrew pysyy hiljaa – matkusti ex-vaimonsa kanssa salakähmäisesti kuningatar Elisabetin huomaan

Prinssi Andrew oikeuteen seksuaalirikoksista 1:44
Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikoksista epäiltynä - tästä on kyse

Prinssi Andrew vetäytyi äitinsä luo Balmoralin linnaan heti sen jälkeen, kun Virginia Giuffre haastoi hänet oikeuteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Brittihovi ei ole kommentoinut syytettä.

Maailmalla uutisoitiin tiistaina, että Britannian prinssi Andrew, 61, joutuu oikeuteen epäiltyä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeusjuttu liittyy liikemies Jeffrey Epsteinin ympärillä vellovaan seksuaalirikosvyyhteen.

Prinssin haastoi oikeuteen amerikkalainen Virginia Giuffre, 38, jonka mukaan Yorkin herttua käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen 20 vuotta sitten. Giuffre oli tapahtumien aikaan 17-vuotias.

Andrew ei ole kommentoinut julkisesti oikeusjuttua millään tapaa. Myös brittihovi on vaiennut kuin muuri.

Brittilehti Daily Mail kertoo, että Andrew saapui tiistai-iltana ex-vaimonsa Sarah Fergusonin kanssa Skotlannissa sijaitsevaan Balmoralin linnaan, jossa kuningatar Elisabet lomailee parhaillaan perinteiseen tapaansa. Paparazzi-kuvien perusteella läheisissä väleissä eronsa jälkeen yhä oleva ex-pari saapui Balmoraliin Land Rover -merkkisellä autolla, jota prinssi ajoi. 

Lehden tietojen mukaan saapuminen linnaan tapahtui kuitenkin tavallisuudesta poikkeavalla tavalla. Balmoraliin tullessaan prinssi saapuu tavallisesti yksityiskoneella Aberdeenin lentoasemalle, oli ilmeisesti pyrkinyt välttämään valokuvatuksi joutumista ja saapui tällä kertaa joko toisen lentoaseman kautta tai ajoi jopa koko matkan autolla.

Yorkin herttuaparin uskotaan viipyvän kuningatar Elisabetin huomissa pidemmän aikaa, sillä Andrew'n koira oli kuljetettu linnalle tuntia ennen kuin Andrew ja Sarah saapuivat.

Syyteen mukaan prinssi Andrew pakotti Giuffren seksiin Lontoossa, Epsteinin pitkäaikaisen kumppanin Ghislaine Maxwellin kotona, sekä Epsteinin tiluksilla New Yorkissa ja Yhdysvaltain Neitsytsaarilla.

Lakiasiantuntijoiden mukaan Giuffren nostama oikeusjuttu voi olla kohtalokas isku prinssille. Amerikkalainen asiantuntija arvioi, että hän saattaa joutua vastaamaan omaan seksuaalihistoriaansa liittyviin kysymyksiin sekä kertomaan väleistään Epsteiniin. Daily Mailin mukaan on myös mahdollista, että Andrew'n, Epsteinen ja Maxwellin yhteydenpitoa tuollaan ruotimaan tarkemmin. 

Prinssillä on 21 vuorokautta aikaa vastata väitteisiin. Jos hän ei tee sitä, Giuffre voi pyytää oikeusistuinta ratkaisemaan jutun hänen edukseen ilman oikeudenkäyntiä. Tätä pidetään kohtalokkaana Andrew'n maineen kannalta, sillä tuolloin hänet todettaisiin yhydsvaltalaisessa oikeusistuimessa syylliseksi seksuaalirikokseen.

Vuonna 2019 prinssi Andrew antoi BBC:lle haastattelun, jossa hän väitti, ettei muista tavanneensa Giuffrea ja kielsi jyrkästi olleensa seksuaalisen hyväksikäytön. Muutama päivä kyseisen haastattelun jälkeen hovi ilmoitti, että Yorkin herttua väistyy kuninkaallisista velvollisuuksistaan.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat