Kuningatar Elisabet teki musertavan päätöksen prinssi Andrew'n kohtalosta – lempilapsi murtui äitinsä edessä

1:10
Prinssi Andrew vetäytyy kuninkaallisista velvollisuuksistaan

Yorkin herttua prinssi Andrew tiedotti keskiviikkona 20. marraskuuta pyytäneensä lupaa astua sivuun kuninkaallisista tehtävistään, mutta tosiasiassa päätöksen teki yksinvaltuudella kuningatar Elisabet. 

Prinssi Andrew on aiheuttanut valtavan kohun brittihovissa lauantaina 16. marraskuuta BBC:lle antamassaan laajassa haastattelussa, jossa hän vastasi itseään koskeviin syytöksiin seksin harrastamisesta ihmiskaupan uhrin kanssa 2000-luvun alussa sekä ystävyydestään lukuisista seksuaalirikoksista syytettyyn edesmenneeseen amerikkalaismiljonääri Jeffrey Epsteiniin.

Keskiviikkona 20. marraskuuta Andrew'n taholta esitettiin virallinen tiedote, jonka mukaan prinssi on pyytänyt lupaa väistyä kuninkaallisista velvollisuuksistaan. Tosiasiassa käsky sivuun siirtymisestä tuli 59-vuotiaan prinssin äidiltä, 93-vuotiaalta kuningatar Elisabetilta

Keskiviikkoisessa hätätapaamisessa Andrew'n kerrotaan pyytäneen madellen anteeksi äidiltään häpeää, jonka hän on aiheuttanut kuninkaalliselle perheelle. 

Palatsin lähteen mukaan Andrew ei tule palaamaan julkiseen kuninkaalliseen elämään niin kauan, kunnes Espteinin tapaus on selvitetty tai prinssi on puhdistanut maineensa. Mikäli näin tulisi tapahtumaan, veisi se kuitenkin mitä luultavimmin erittäin paljon aikaa.

Lähteiden mukaan kuningatar konsultoi päätöksessään vanhinta poikaansa, kruununperijä prinssi Charlesia, joka puolsi päätöstä voimakkaasti. 

Hovin sisäisen lähteen mukaan Andrew'lla ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin astua sivuun valtavan kohun takia. 

– Se oli pakollista ja oikea ratkaisu. Se oli ainut mahdollisuus herttualle ja kuninkaalliselle perheelle. Mielestäni monarkia käy nyt läpi erittäin vaikeita aikoja, mielestäni tämä on ollut katastrofaalinen vuosi, kuninkaallinen elämäkertakirjailija Penny Junor arvioi. 

Lähde: Mirror

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja