Seksikolumni: Harrastin seksiä varattujen miesten kanssa – tästä syystä he pettävät kumppaneitaan

Et voi vaikuttaa siihen, pettääkö miehesi sinua vai ei. Päätös on täysin hänen.

Viihdyin nuorena pitkään sinkkuna ja ”kevyissä suhteissa”. Olin kai jollakin tasolla sitoutumiskammoinen, mistä saattoi johtua, että ihastuin – ehkä alitajuisesti – monesti miehiin, jotka paljastuivat vähän myöhemmin varatuiksi.

Osa ihastuksista jäi flirtin tasolle, mutta osa johti myös parin kerran tai joidenkin kuukausien mittaisiin seksisuhteisiin. Nyt jälkeenpäin mietittynä näitä kaikkia miehiä yhdistää se, että kerta ei ollut heille ensimmäinen – he olivat pettäneet kumppaniaan jo aiemminkin.

Yksikään näistä suhteista ei minun aikanani paljastunut miesten kumppaneille (aiempien tai myöhempien suhteiden kohtalosta en tiedä). Ja se on ehkä onni, kun seuraa sitä lynkkausta, minkä ”toinen nainen” saa esimerkiksi netin keskustelupalstoilla osakseen.

Tavallaan on ymmärrettävää, että nainen koetaan syylliseksi, mutta mies on kuitenkin se, jolla on mahdollisuus kieltäytyä. Ja kyllä: omiin ihastuksiinikin mahtui niitä, joiden kanssa homma eteni ainoastaan flirtin tasolle, jos siihenkään. He olivat päättäneet olla uskollisia kumppanilleen, vaikka minkälaisia houkutuksia avautuisi eteen.

Kokemusteni perusteella voin todeta, että varatut miehet (ja varmasti naisetkin) pettävät kumppaniaan siksi, että he kaipaavat sivusuhteesta saamaansa jännitystä, elossa olemisen tunnetta sekä ihailun kokemista. Ei ole välttämättä merkitystä sillä, kuinka usein heidän vakisuhteessaan harrastetaan tai ei harrasteta seksiä, mutta toki silti kannattaa pitää mielessä, että jos et anna miehellesi, niin joku muu kyllä antaa ja parisuhdeseksillekin on olemassa ”minimimäärä”. Myöskään sillä, kuinka hyvännäköinen, ihana tai huomaavainen heidän oma kumppaninsa on, ei ollut merkitystä.

Tärkein tekijä, joka suojaa suhdetta pettämiseltä, on kumppanin kyky sietää arkea ja sitä, että valitessaan parisuhteen ei tule enää koskaan kokemaan sitä samanlaista alkuhuumaa, joka jokaisen uuden suhteen alussa vallitsee. Kyllähän seksielämään voi kannattaakin piristää esimerkiksi erilaisilla leluilla ja vaihtelevilla kokeiluilla, mutta sitä uuden henkilön tuomaa jännitystä on vain yksinkertaisesti mahdotonta luoda vanhaan suhteeseen.

Nämä varatut miehet rakastivat kyllä kumppaneitaan, aivan varmasti. He eivät vain yksinkertaisesti pystyneet vastustamaan huumaa. Sillä ei ollut suurta merkitystä, oliko se toinen henkilö minä vai joku muu. He kaipasivat tuoreuden kiihkoa. Mutta parisuhde on kuitenkin valinta, päätös. Myös järkeä, ei vain tunteita. Eivätkä nämä varatut miehet olleet tehneet päätöstä valita parisuhdettaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja